Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Superhelden komen samen op groots stripboeken spektakel

RIJSWIJK - Batman, Spider-Man, Superman, X-Men... wie kent ze niet? Allemaal wereldberoemde superhelden. Veelal bekend van tv, maar ooit begonnen als stripfiguur. Deze en nog veel meer superhelden komen samen tijdens een van de grootste evenementen op het gebied van strips in de Benelux: de Stripboekenbeurs in Rijswijk, op zaterdag 1 en zondag 2 maart aanstaande.

Superhelden centraal

Superhelden staan dit jaar centraal tijdens de Stripboekenbeurs. Er is alles te vinden op het gebied van superhelden en comics, oftewel de strips rond superhelden. Striptekenaars uit onder andere Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zullen hun strips en comics voorzien van een leuk tekeningetje voor de fans.

Heroes-acteur Matthew John Armstrong zal eveneens op de Stripboekenbeurs aanwezig zijn. Armstrong vertolkt in de Amerikaanse hitserie Heroes de rol van Ted Sprague, beter bekend als The Exploding Man. Heroes-fans kunnen hem ontmoeten en op de foto met hem gaan.

NK Striptekenen

Aandacht voor jong striptekentalent is er ook. Op zondag vindt namelijk voor het tweede jaar op rij de finale plaats van het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd. Kinderen uit heel Nederland, in de leeftijd van 9 tot en met 17 jaar, hebben de afgelopen maanden een eigen gemaakte strip ingestuurd om mee te dingen naar een plek in de finale. De vijftien beste inzendingen, verdeeld over drie leeftijdscategorieën, mogen in Rijswijk nog eenmaal een strip maken en strijden om de titel beste jonge striptekenaar van Nederland.

Maar voor de 'gewone stripliefhebber' valt er eveneens veel te beleven. Zo zijn er ruim 200 stands vol leuke koopjes op het gebied van strips, vele tientallen bekende striptekenaars (onder andere van stripreeksen als Suske en Wiske, Sjors en Sjimmie, Storm en Agent 327) signeren hun strips, twee stripveilingen en er zijn stripexposities te bewonderen. Voor de eerste 500 bezoekers per dag ligt er een gratis striptas klaar vol strips, tijdschriften en gadgets.

Op vertoon van de entreekaart voor de Stripboekenbeurs is er gratis toegang tot de Gothic en Fantasy Beurs en de Platen- en cd-beurs, welke ook dat weekend plaatsvinden in de Evenementenhal.

Stripboekenbeurs Rijswijk

Zaterdag 1 en zondag 2 maart 2008

Van 10.00 tot 17.00 uur

Evenementenhal Rijswijk

Volmerlaan 12

Meer informatie is te vinden op www.stripbeurs.com.