Gemeente Hoogeveen

26 februari 2008
Van: Hartstocht in Hoogeveen
Deuren voormalig klooster en glasmuseum gaan open
Vanaf zaterdag 1 maart 2008 is in het voormalige klooster en glasmuseum in Hoogeveen de tentoonstelling âOrganische architectuur, mens en natuur als inspiratie voor het bouwenâ te zien. Aan de hand van talrijke kleurenfotoâs, maquettes, meubels en objecten wordt een overzicht gegeven van de achtergronden, de ontwikkeling en actualiteit van deze bijzondere architectuurstroming. De tentoonstelling wordt vrijdag 29 februari 2008 officieel geopend door burgemeester Urlings.

Nevenprogramma

Naast de tentoonstelling wordt een breed scala aan lezingen georganiseerd voor een ieder die hartstocht voor architectuur heeft. Zo wordt bijvoorbeeld een lezing over âOrganisch bouwen in de prehistorieâ georganiseerd. Tijdens deze avond wordt het mysterie van de hunebedden ontrafeld. Tuin- en landschaparchitect Jørn Copijn geeft samen met architect/stedenbouwkundige Frans van der Werf een lezing over natuurlijk wonen. Voor het totale overzicht van de lezingen zie www.expo.organische-architectuur.org. Tevens wordt op donderdag 8 mei het symposium âBouwen met hartstochtâ gehouden.

Tot en met 12 mei 2008 zijn de deuren van het voormalig klooster en glasmuseum aan de Brinkstraat elke week van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.