Bonte Avond de Rotterdamse Museumnacht in het Schielandshuis

26/02/2008 14:25

Historisch Museum Rotterdam

Bonte Avond
de Rotterdamse Museumnacht in het Schielandshuis


1 maart 2008
20.00 uur - 02.00 uur

Cultureel verantwoord beesten tijdens de Museumnacht? Dan is het Historisch Museum Rotterdam the place to be. De tentoonstelling Bloedmooi levert tijdens de museumnacht inspiratie voor een Bonte Avond die niet voor de poes is. Het Schielandshuis staat van 20.00 tot 02.00 uur in het teken van beestachtige mensen en dierbare dieren.

dierenfluisteren
Wat gaat er om in onze huisdieren? Dierenmedium Virginie van Kempen en dierentolk en bioloog Mariët van Os leggen van 20.00 uur tot middernacht het innerlijke welzijn van Siepie, Knaafje en Wodan bloot, of brengen de bezoeker in contact met oude lievelingen aan gene zijde. Dier of urn kan thuisblijven, een foto is genoeg.

film
In de filmzaal worden fragmenten vertoond uit 2KM2 van Carel van Hees en André van der Hout. Zij registreerden 2 vierkante kilometer urban jungle op Zuid. Observeer de Rotterdammers in hun natuurlijk omgeving. Vanaf half maart is de hele film te zien in bioscoop Cinerama. Bont voor Dieren laat de hele nacht door in een verslag van hun dierendag-modeshow zien dat fashionable en diervriendelijk prima samengaan.

muziek en poetry
Charlie Dée, Rotterdamse nachtegaal én lijstduwer van de Partij voor de Dieren, treedt om 23.15, 00.15 en 01.00 uur op met haar beresterke band. Op zolder laten de WoordDansers vanaf 21.30 uur horen waarom ze de alfamannetjes van het woord zijn. Poetryslam, muziek en beelden geïnspireerd op de tentoonstellingen én waar het allemaal om draait: Rotterdam.

tentoonstellingen
Beleef het verhaal van stad en bewoners in Stad van Rotterdammers. Van 20.30 tot 00.00 uur voeren actrices de bezoeker mee op een theatrale tocht door de stad van 1880 tot nu. In de kelder is te zien hoe Koningin Beatrix al zeventig jaar als trotse leeuw en opgejaagd wild door het leven gaat.

Nachtdieren, kroegtijgers en feestbeesten weten waar ze moeten zijn dit jaar.

http://www.historischmuseumrotterdam.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,