Ingezonden persbericht


Datum: 26 februari 2008

Kenmerk: bz-037

Opening van het wielerseizoen bij de NOS

Zaterdag 1 maart begint het wielerseizoen bij de NOS met Omloop het Volk. Deze koers, die wordt beschouwd als de opening van het Europese wielerseizoen, is rechtstreeks te volgen. Kuurne-Brussel-Kuurne wordt traditioneel één dag later verreden. Ook hier is de NOS live bij. Zondag 2 maart blikt Mart Smeet vanuit Kuurne vooruit op het wielseizoen. De wielerwedstrijden zijn te volgen op zowel radio als televisie.

Omloop het Volk

Voor het eerst sinds 1995 is Gent weer de start- en finishplaats van Omloop het Volk. De laatste twee jaar was de finish in Lokeren. De wedstrijd wordt verreden over 199 kilometer. De belangrijkste beklimmingen zijn de Berendries, de Kruisberg, de Wolvenberg en de Molenberg. De winnaar van vorig jaar is de Italiaan Pilippo Pozzato.

NOS Studio Sport doet zaterdag 1 maart rechtstreeks verslag van de wielerwedstrijd (in de uitzending van 14.20-17.20 uur, Ned. 1). Het commentaar is van Mart Smeets en Maarten Ducrot.

Omloop het Volk is ook te volgen op Radio 1. NOS Langs de Lijn verzorgt live flitsen in de uitzending van 12.00-18.30 uur. Het verslag is van Gio Lippens.

Kuurne-Brussel-Kuurne

Kuurne-Brussel-Kuurne wordt traditioneel één dag na Omloop het Volk verreden.

Ook hier doet NOS Studio Sport live verslag van op Nederland 1. Vanaf 14.00 wordt er vooruitgekeken op het wielerseizoen. Mart Smeets ontvangt in Kuurne gasten en er zijn reportages te zien. De wielerwedstrijd start om 14.30 uur. Het commentaar wordt verzorgd door Mart Smeets en Maarten Ducrot.

NOS Langs de Lijn besteedt op zondag 2 maart d.m.v. live flitsen aandacht aan Kuurne-Brussel-Kuurne. Dit gebeurt in de uitzending van 12.00-18.30 uur op Radio 1. Het verslag is van Gio Lippens.

Noot voor redacties,

Ingezonden persbericht