Ingezonden persbericht


Zaterdag 1 maart Museumnacht in Rotterdam

Komende zaterdag, 1 maart, van 20 tot 02 uur, wordt in de stad de Museumnacht gehouden. Het Centrum Beeldende Kunst doet eraan mee in zowel de Kunstuitleen op de Nieuwe Binnenweg als in TENT. aan de Witte de Withstraat, en in de openbare ruimte met een performance van Upperfloor in het Museumpark. Tuctucs brengen je gratis van het Museumpark naar de Nieuwe Binnenweg.

Bart Kemps loterij
Kom tijdens de Museumnacht op zaterdag 1 maart langs bij het Centrum Beeldende Kunst en maak kans op een jaar lang gratis werk van Bart Kemps. Deze kunstenaar presenteerde onlangs zijn boek 'Violet', waarbij hij dapper dicht op de huid was gekropen van allerlei onbekenden die met zeer wisselend succes zorg aan hun uiterlijk hebben besteed. Zes van deze bijzondere foto's worden deze avond verloot en elke bezoeker krijgt een gratis lot!

Trotse mensen gezocht
Sinds de eerste editie van de Museumnacht organiseert het Centrum Beeldende Kunst performances of installaties in de openbare ruimte, om bezoekers te verrassen als ze onderweg zijn van de ene naar de andere locatie. Dit jaar presenteren wij de kunstenaar UpperFloor. Op de brug in het Museumpark verleidt zij mensen om mee te doen aan een tentoonstelling over trots. Trots uit zich in houding, air en overtuiging. UpperFloor geeft passanten de kans hun houdingen en overtuigingen uit te testen. Komende zaterdag, 1 maart, vanaf 20 uur in het Museumpark.

Plastic Cups & bands
Tijdens de Museumnacht verzorgt het Centrum Beeldende Kunst een muzikaal programma in de Kunstuitleen. Dj's Plastic Cups zorgen voor een enthousiaste platenkeuze en de volgende bands treden op: AC Berkheimer (English Shoegaze / Indie), Les Jours Tristes (Circustunes / Gypsyswing) en Tokyo-a-gogo (Indie / pop / wave) presenteert zijn nieuwe demo 'Corduroy Kisses'.

tent. Radical Lightning
Tijdens de donkere Rotterdamse Museumnacht gaat TENT. Centrum Beeldende Kunst radicaal voor het licht. De Rotterdamse kunstenaars Maurice Meewisse, Erik van Wesel en Jordy Walker hebben de krochten van TENT. doorgeploegd en de onderste lamp bovengehaald voor de lichtsculptuur Sint Elmo. Een overdadig en beweeglijk licht begroet het publiek in de hal van TENT.. Kunstenaarscollectief PiPS:lab presenteert de Luma2solator: een techniek die iedereen in staat stelt kunstenaar te zijn. Schrijf of teken met licht - maak een spectaculaire piece, zet een tag of schilder je nachtimpressies op de muur van TENT. Via een link kun je je compositie later terugzien op internet. Verwacht een visueel spektakel! www.tentrotterdam.nl.