Ingezonden persbericht


Persbericht, voor onmiddellijke plaatsing.

"Nikki wint Idols 2008"

De finale van de talentenjacht Idols, die aanstaande zaterdag plaats zal vinden, gaat gewonnen worden door de 24-jarige Nikki uit Sint-Oedenrode. Dat voorspelt de populaire jongerensite Sugababes.nl na een enquete onder ruim 2.500 van haar leden. Bijzonder aan de enquete is dat er niet alleen rekening gehouden is met ieders persoonlijke favoriet, maar ook met het stemgedrag. De jongerensite voorspelt dan ook dat Nikki gaat winnen met minimaal 55 procent van de stemmen.

"Als we alleen kijken naar ieders favoriet, dan krijgt Nikki bijna 60 procent van de stemmen", aldus Michel Hendriks, product manager van Sugababes.nl. "Maar we hebben ook gevraagd hoe vaak leden voor hun favoriete kandidaat gaan bellen en smsen. Als we die resultaten bekijken, komen we op 55 procent om 45 procent uit, in het voordeel van Nikki."

De enquete laat verder nog wat leuke details zien over wie voor welke kandidaat kiest. Zo is Nikki vaker favoriet bij de meiden (60 procent) dan bij de jongens (55 procent). De leeftijdsverdeling van fans is bij iedere kandidaat ongeveer gelijk, alleen het stemgedrag van volwassenen zou dus nog roet in Nikki's eten kunnen gooien, voorspelt Sugababes.nl.

Hoewel het volgens de enquete Nikki zal zijn die aanstaande zaterdag in de spotlights zal staan, mag haar concurrent Nathalie zich gelukkig prijzen met de trouwste fans. Ruim 31 procent van haar fans heeft aangegeven zaterdag minimaal vier keer te zullen stemmen, tegenover 26 procent bij de fans van Nikki. Misschien wordt het dus toch nog spannend dit weekend.


---

Noot voor de redactie,