Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jong Ondernemen organiseert Marktdagen

Ruim 300 studentenbedrijven presenteren innovatieve producten

Den Haag, 27 februari 2008. In de maanden maart en april organiseert de stichting Jong Ondernemen in Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Hoogeveen en Utrecht haar jaarlijkse marktdagen. In plaatselijke winkelcentra presenteren meer dan driehonderd studentenbedrijven hun producten aan het winkelende publiek.

Jong Ondernemen
De stichting Jong Ondernemen introduceert en stimuleert bij leerlingen en studenten van basisonderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs, met haar ondernemingspakketten, het ondernemerschap; één van de speerpunten van kabinet Balkenende IV. Praktijkleren ('learning bij doing') staat bij Jong Ondernemen hoog in het vaandel.

Praktijkleren
Een belangrijk onderdeel van het praktijkleren zijn de jaarlijkse marktdagen. Voor de studenten een uitgelezen kans om hun producten aan de man te brengen en de omzet te verhogen. Daarnaast leren studenten in de praktijk hoe om te gaan met klanten.

Eigen bedrijf
Jong Ondernemen biedt studenten de kans om een jaar lang een eigen bedrijf te leiden. Het programma sluit zoveel als mogelijk aan op de werkelijkheid. Zo schrijven de studenten een bedrijfsplan en verkopen zij aandelen om een eigen product in te kopen of te laten produceren. Tijdens dit proces worden de studenten bijgestaan door een begeleider uit het bedrijfsleven en een accountant. Beiden vrijwilliger.

Prijzen
Gedurende de marktdagen worden de studentenbedrijven geobserveerd door een jury die, aan het einde van de regionale marktdag, een prijs uitreikt aan het bedrijf met de beste stand en aan het bedrijf met de beste klantbenadering. Ook wordt er een overall-prijs uitgereikt.

Sponsoren
De stichting Jong Ondernemen is in 1990 opgericht en is een initiatief van ABN-AMRO, VNO-NCW en MKB Nederland. Stichting Jong Ondernemen werkt samen met de Kamers van Koophandel, het ministerie van Economische Zaken en NOvAA.

Utrecht
8 maart
10.00 tot 17.00 uur
Winkelcentrum Hoog Catherijne
Eindhoven
29 maart
10.00 tot 17.00 uur
Winkelcentrum Heuvelgalerie
Den Haag
5 april
10.00 tot 17.00 uur
Winkelcentrum Megastores
Apeldoorn
12 april
10.00 tot 17.00 uur
Winkelcentrum Oranjerie
Hoogeveen
19 april
10.00 tot 17.00 uur
Winkelcentrum
TamboerpassageIngezonden persbericht