Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
MUZIEK / KUNST EN CULTUUR

Januari 2008

at the close of every day komt met nieuw studioalbum genaamd troostprijs.

In maart komt at the close of every day met het lang verwachte nieuwe studioalbum genaamd troostsprijs.

Opnieuw is atcoed de strijd aangegaan met haar paradoxen. Een volwaardig nieuw studioalbum met troostprijs als misleidende titel? Het is een Engelstalig album, maar opnieuw met een Nederlandstalige titel. Een paradox zoals een Nederlandse vlag op een Engelstalig schip? Een winterplaat in het voorjaar? Liturgisch artwork bij een rauwe, aardse plaat?

Het album
De werkelijke paradoxen zitten aan de binnenkant van Minco Eggersman's universum, de zanger/drummer van atcoed, waarin de luisteraar opnieuw een ongemakkelijk intieme blik krijgt. troostprijs kenmerkt zich thematisch door stuurloosheid, berusting en wegvallende kaders en zekerheden. Toch staat tegenover deze stuurloosheid een coherentie in atcoed's werk. troostprijs refereert in het voorbijgaan aan alle oudere albums van atcoed, maar lijkt op geen enkele daarvan. nieuwe inspiratie is nog gevonden in de dwarsfluiten en fanfaregeluiden uit minco's kindertijd, waarmee hij zich eindelijk lijkt te verzoenen.

troostprijs klinkt bij eerste beluistering bijna achteloos en gelaten, maar herbergt onderhuids toch een grotere melodieuze rijkdom. troostprijs is nederig en aards, maar roept in zijn schoonheid toch een stille euforie op, bijvoorbeeld in het meeslepende "the great sum of all beauty". troostprijs is een plaat over het halen van de eindstreep, maar "even if we win, we win with our heads down".

De verpakking
Traditiegetrouw wordt de muziek in een mooie, gelimiteerde, handgefabriceerde verpakking verpakt, die de albums samen met het bijzondere artwork een extra dimensie geeft. De eerste 1000 luisteraars ontvangen hun troostprijs in zilveren omslag met echte ere-rozet.

troostprijs laat zich niet vertalen, maar is als taal van verwerking universeel. En, geheel in stijl, stopt op troostprijs de teller bij dertien songs. Als dat geen geluk zal brengen...

Hier is een eerste impressie te verkrijgen van troostprijs. of anders hier www.myspace.com/atthecloseofeveryday

The making of troostprijs

De band en vrienden bezig met de fabricage van troostprijs.

Geschiedenis
at the close of every day (atcoed) debuteerde eind 2002 met de wereldwijd goed ontvangen cd "zalig zijn de armen van geest" en verkreeg een cultstatus met het in 2004 verschenen album "the silja symphony", dat o.a. door vpro's 3voor12 werd uitgeroepen tot album van het jaar 2004. In datzelfde jaar presenteerde atcoed tevens haar live cd/dvd "the sound of someone watching me" (een live-registratie uit brussel tijdens atcoed's europese tour met 16horsepower, met david eugene edwards op gitaar), en zag van zanger/drummer Minco nog de solo-cd "the wagon fair" het levenslicht. Het laatste plaatwerk van atcoed, het volledig Nederlandstalige liedboek "de geluiden van weleer" dat wederom zeer goed ontvangen werd in Nederland en België verscheen alweer in oktober 2005. Maart 2007 verscheen het remix-album "leaves you puzzled", waarop bevriende elektronica-artiesten een aantal geselecteerde songs van de voorgaande albums van atcoed demonteerden en de losse stukjes opnieuw aan elkaar lijmden.

Gedurende april zal de band touren door Nederland, België en Duitsland. Binnenkort meer informatie op www.troostprijs.com en www.atthecloseofeveryday.com

discografie:

2002 - "the pet series" (compilatie)
2002 - "zalig zijn de armen van geest" (cd/lp)
2003 - "the emo diaries 9" (compilatie)
2003 - "if you spoke to me" (ep/lp)
2004 - "the silja symphony" (cd/lp)
2004 - "the sound of someone watching me" (cd/dvd) 2005 - "de geluiden van weleer" (cd)
2007 - "leaves you puzzled" (cd)
2008 - "troostprijs" (cd)

contactpersoon: Jeroen van der Werken
tel: 06 14442913
informatie@volkoren.com
www.volkoren.com