Ingezonden persbericht


16 topacts uit Nederland en België op koperen verjaardag 'tv-gids' van de livesector

12,5 jaar LiveXS met Moke, Claw Boys Claw, Fixkes en Jerboa

De Nederlandse top-acts Claw Boys Claw, Moke, GEM, Illicit, The Quotes, Rick Treffers en band en de Belgische groepen Jerboa en Fixkes geven optredens op het verjaardagsfeest van het grootste popmagazine van de Benelux. De ook al Belgische top-act Triggerfinger presenteert op zaterdag 1 maart zelfs het nieuwe album What Grabs Ya? in Nederland tijdens de koperen verjaardag van LiveXS Popmagazine, gevierd in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard.

De zes populaire, maar nog ongetekende, Nederlandse bands Cool Jimmy, Leine, Monstertux, SAT2D en William Wixley treden op in het Tempel Beachhouse in het kader van LiveXS-rubriek Dommelsch Locals Only!. 's Nachts na 1 uur wordt de grote zaal van de Waerdse Tempel een grote alternatieve danszaal met DVDJ Alex van Oostrom en treedt ook coverband Red Hot Chili Bastards nog op. Onder het levendige motto 'we gaan een feestje vieren' zijn daarmee voor de feestprijs van 15 euro in totaal 16 bands te zien in alle zalen van de Waerdse Tempel in Heerhugowaard.

Het koperen verjaardagsfeest van LiveXS wordt openbaar gevierd op zaterdag 1 maart en doorloopt van 8 uur 's avonds tot 5 uur 's nachts. Momenteel wordt nog gewerkt aan het randprogramma, DJ's en een aantal ludieke verrassingen. KXradio, de internetzender van 3FM-DJ Rob Stenders, zendt bovendien met een avondvullende editie van radioprogramma NightLiveXS de viering wereldwijd uit vanuit de Waerdse Tempel via www.kxradio.nl.

LiveXS Popmagazine brengt op vrijdag 29 februari, voorafgaand aan 12,5 Jaar LiveXS, een luxe en dikke glossy jubileumeditie uit van het maandelijkse popmagazine. Naast de gebruikelijke LiveXS-onderdelen, wordt in deze speciale editie middels een uitgebreide special door tal van betrokkenen (zoals Pinkpop-baas Jan Smeets, Lowlands-hoofdman Eric van Eerdenburg en Paradiso-programmeur Ben Kamsma) stilgestaan bij het behalen van 12,5 jarig bestaan, maar ook worden vooruitgekeken naar de toekomst.

LiveXS werd in 1995 aanvankelijk opgericht om het programma van één podium in de Nederlandse kaasstad Alkmaar te ondersteunen. Inmiddels is het magazine dankzij overzichtelijke programmapagina's van vijftig podia als Paradiso Amsterdam, 013 Tilburg en Mezz Breda uitgegroeid tot een onmisbaar instrument voor bezoekers van podia en festivals. Ook Belgische zalen als Muziekodroom Hasselt en de Kreun Kortrijk drukken hun programma inmiddels steevast af in het magazine. Met een maandelijkse oplage van 60.000 exemplaren is LiveXS al een aantal jaren in alle Belgische popzalen en platenzaken te verkrijgen. In de zomermaanden besteedt LiveXS aandacht aan alle grote festivals in Europa, waaronder Rock Werchter, Pukkelpop, Roskilde, Benicassim en Lowlands. De komende maanden is LiveXS als organisator van signeersessies aanwezig tijdens de derde editie van Play Festival Hasselt, maar ook op Groezrock en Dour.

Entreekaarten voor 12,5 Jaar LiveXS kosten ¤ 15,- euro per stuk. De kaartverkoop is inmiddels gestart via Ticket Service Nederland en de website van de Waerdse Tempel.

http://www.livexs.nl/12,5 - http://www.waerdsetempel.nl

570c4d.gif

Uiteraard is uitgever Klaas Leegwater te interivewen over het 12,5 jaar bestaan van LiveXS!

Geef een reply voor gastenlijst 12,5 jaar LiveXS in Waerdse Tempel!

HET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht

Postbus 553, 3500 AN Utrecht

M: 06 - 4500 8427 - F: 08 - 4224 8808

evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl

Lees Verzameld Werk, de nieuwsbrief van Het Monumentale. Abonneer nu!