Gemeente Amersfoort

Persbericht

Datum: 3 maart 2008

Wethouder Arriën Kruyt maakt openingsfoto van Ik Zie Amersfoort

Door dé openingsfoto te maken gaf wethouder Arriën Kruyt op zaterdag 1 maart het startsein voor het fotografieproject Ik Zie Amersfoort. Een project binnen de bezielende programmalijn van Amersfoort 750. Ik Zie Amersfoort is bedoeld voor iedere Amersfoorter die zich bezighoudt met fotografie. Een jaar lang zijn de stad en haar bewoners het onderwerp. Het resultaat is te bezichtigen in 2009, tijdens het jubileumjaar. Via de speciale website www.ikzieamersfoort.nl kunnen belangstellenden zich opgeven.

750x de ziel van Amersfoort(ers)
Iedereen die meedoet aan het fotoproject stuurt gedurende het jaar foto's op. Aan het eind van 2008 maakt een beeldredactie een keuze uit al het ingezonden werk. Het resultaat is te bezichtigen vanaf 21 maart 2009, de opening van het jubileumjaar. De foto's worden tentoongesteld in de Onze Lieve Vrouwetoren en op andere plekken in de stad. Het is de bedoeling om letterlijk 750 foto's van Amersfoorters in hun omgeving op verschillende manieren te presenteren. Ik Zie Amersfoort geeft een persoonlijke kijk op de stad en haar bewoners.

www.ikzieamersfoort.nl
Er is een website ontwikkeld met allerhande informatie over het project en de mogelijkheid om foto's in te sturen: www.ikzieamersfoort.nl. Op de website staan onder andere suggesties voor onderwerpen, handige tips, links en de voorwaarden om mee te doen. Maandelijks zijn de resultaten op de website te bewonderen. Iedere Amersfoorter kan tot en met januari 2009 meedoen aan het fotoproject. Wie belangstelling heeft, kan zich opgeven via de website.

De uitvoering van het project is in handen van Bureau Kunsteducatie en Scholen in de Kunst, in samenwerking met andere instellingen zoals plaatselijke fotoclubs en projectbureau Amersfoort 750.

Informatie:
. Amersfoort 750, Simone de Jong, telefoon 033 469 5078, e-mail s.dejong@amersfoort.nl . Bureau Kunsteducatie, Anton Groot, Jos Heukelom of Martijn Hermsen, telefoon 033 479 8020, antongroot@scholenindekunst.nl

Bijlage: Foto's van startmoment met wethouder Arriën Kruyt. De eerste foto is gemaakt door Arriën Kruyt, de andere twee door fotograaf Ellen Karelse.

In 2009 heeft Amersfoort 750 jaar stadsrechten. Dat is reden voor een grandioos feest van, voor en door de stad! Amersfoort 750 wordt mede mogelijk gemaakt door De Vrienden van Sofie. Kijk op www.amersfoort750.nl.


---- --