Ingezonden persbericht


Programma Rotterdamse Museumnacht bekend

Rotterdamse Museumnacht zaterdag 1 maart, 20.00 uur tot 2.00 uur

De programma's van de veertig galeries en musea die deelnemen aan de Rotterdamse Museumnacht 2008 zijn bekend. Het wordt een spacy nacht met kunstmanen en ruimtevaart in het Nederlands Fotomuseum, creatieve high tech in V2_Instituut voor de instabiele media, futuristisch zwevende cocktails in Salle DEMAIN, Space Marines in het Mariniersmuseum, maar ook 18e-eeuwse navigatie op Scheepswerf 'De Delft'. Wat er nog meer gaat gebeuren, is te zien op www.rotterdamsemuseumnacht.nl. Bezoekers kunnen zich alvast voorbereiden op hogere sferen en heel veel (interactieve) kunst, binnen én buiten de deelnemende instellingen.

Lichtpunten op de route
Met het thema 'Set a Light' betrekt de Rotterdamse Museumnacht als enige Museumnacht in Nederland ook de buitenruimte bij het evenement. Studenten van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten en musicus Jornt Jan Bras zorgen voor de invulling. De bezoekers vinden hun weg door de nacht van Lichtpunt naar Lichtpunt langs spannende atmosferen, realtime geluid, ruimtelijke projecties en spacy effecten en kunnen ook even bijtanken en elkaar ontmoeten. Wie zich liever lààt leiden, kiest voor een van de exclusieve Museumnachtroutes; hypermodern met een GPS-apparaat of (bijna) ouderwets met een gids van vlees en bloed.

Waarderingsprijs Nieuwe Maan
Vanwege het succes van afgelopen jaar reikt de Rotterdamse Museumnacht weer de waarderingsprijs 'de Nieuwe Maan' uit aan het museum en de galerie met de meest vernieuwende programma's. Titelverdedigers zijn Museum Boijmans van Beuningen en V2_Instituut voor de instabiele media. Een onafhankelijke vakjury zal de deelnemers beoordelen op originaliteit, creativiteit en de wijze waarop zij hun oorspronkelijke aanbod met het Museumnachtthema hebben verweven.

Start voorverkoop
Het museumnacht passe-partout, in de vorm van een button met lichtje, geeft toegang tot alle locaties. Voorverkoop ¤11. Op de avond zelf ¤15. De voorverkoop start op 13 februari aanstaande, bij alle deelnemende musea.

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht