Ingezonden persbericht


10 december 2007

ROTTERDAMSE MUSEUMNACHT 2008: SET-A-LIGHT

zaterdag 1 maart, 20.00 uur tot 2.00 uur

Meer dan veertig galeries, musea en instellingen laten op zaterdag 1 maart 2008 hun kunstzinnige licht over de stad schijnen tijdens de Rotterdamse Museumnacht 2008. Geïnspireerd door het thema Set a Light stellen de deelnemers moderne communicatie, techniek, ruimtevaart, navigatie en licht in relatie tot kunst centraal. Creatieve hightech zoals modieuze jassen geïnspireerd door 3D-bodymeasuring in galerie NieuweOntwerpers.nl, futuristisch zwevende cocktails in Salle DEMAIN, maar ook achttiende-eeuwse navigatiesystemen zoals het schieten van een zonnetje met een octant bij Scheepswerf De Delft zijn lichtende voorbeelden van hetgeen de bezoeker kan verwachten. Vanaf half januari staat het volledige programma op www.rotterdamsemuseumnacht.nl.

Lichtpunten
Met het thema Set a Light betrekt de Rotterdamse Museumnacht ook dit jaar weer de buitenruimte bij het evenement. Op verschillende plekken in de stad komt het publiek sfeervolle lichtpunten tegen die de galeries, musea en instellingen met elkaar verbinden. Bezoekers navigeren hun weg door de nacht met behulp van GPS-coördinaten, een sterrenkaart of volgen de zwevende stadsverlichting. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor speciale satellite-routes langs de hoogtepunten.

Waarderingsprijs Nieuwe Maan
Vanwege het succes van afgelopen jaar reikt de Rotterdamse Museumnacht weer de waarderingsprijs de Nieuwe Maan uit aan het museum en de galerie met de meest vernieuwende programma's. Titelverdedigers zijn Museum Boijmans van Beuningen en V2_instituut voor de instabiele media. Een onafhankelijke vakjury zal de deelnemers beoordelen op originaliteit, creativiteit en de wijze waarop zij hun oorspronkelijke aanbod met het Museumnachtthema hebben verweven.

Kaartverkoop
Het museumnacht passe-partout, in de vorm van een button met lichtje, geeft toegang tot alle locaties. Voorverkoop 11. Op de avond zelf 15. De voorverkoop start op 13 februari aanstaande, bij alle deelnemende musea.

Noot aan de redactie,