Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / MEDEDELING
Dinsdag 15 januari 2007, 10.45 uur

voorverkoop dinsdag 15 januari van start

12,5 Jaar LiveXS met Claw Boys Claw, Moke en Fixkes verplaatst naar de Waerdse Tempel

LiveXS Popmagazine zal het 12,5-jarig bestaan op zaterdag 1 maart vieren in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard. Bovenop het eerder bekend gemaakte optreden van Claw Boys Claw zijn inmiddels ook de Amsterdamse formatie Moke en de Belgische band Fixkes toegevoegd aan de line-up van de uitbundige viering van het bronzen jubileum van het grootste popmagazine van de Benelux. 'We zijn er uiteraard buitengewoon trots op dat twee toppers van het afgelopen Noorderslag en de best verkopende act van België van 2007 zijn gestrikt voor ons feestje', aldus directeur Klaas Leegwater.

Medio december maakte LiveXS nog bekend dat het jubileum in Atlantis Alkmaar zou plaatsvinden. LiveXS had 12,5 jaar geleden haar eerste redactie in het gebouw van Atlantis. Begin januari werd de Alkmaarse popzaal door de eigenaren van Atlantis echter tijdelijk gesloten. Vanwege de voortdurende onduidelijkheid omtrent een eventuele heropening zag LiveXS zich medio vorige week definitief gedwongen om de gehele avond te verplaatsen naar de Waerdse Tempel in Heerhugowaard.

Ook de zes populairste independent bands van 2007 doen in het kader van Dommelsch Locals Only! on Tour allemaal een optreden tijdens 12,5 Jaar LiveXS. Naast de DLOOT-optredens van Cool Jimmy, Leine, Monokino, Monstertux, SAT2D en William Wixley zullen in een later stadium nog een flink aantal verrassingsacts, DJ's en optredens worden toegevoegd. Alle onderdelen van LiveXS zullen op symbolische wijze een ruimte gaan vullen. Rob Stenders' (internet)radiozender KXradio zal 12,5 Jaar LiveXS wereldwijd uitzenden middels een speciale avondvullende editie van het radioprogramma NightLiveXS.

De viering van 12,5 Jaar LiveXS in de Waerdse Tempel zal starten als om 20.00 uur de deuren openen en zal doorgaan tot 5 uur 's-nachts. De voorverkoop van 12,5 Jaar LiveXS is op dinsdag 15 januari om 10.00 uur via TicketService Nederland en de bekende voorverkoopadressen van start gegaan. Entreekaarten kosten ¤ 15,- in de voorverkoop. LiveXS Popmagazine is conceptueel vergelijkbaar met een televisiegids voor de poppodia en festivals in Nederland en België. Het maandblad biedt in een oplage van 60.000 exemplaren een ijzersterk overzicht van alle optredens in de poppodia van Nederland, uiteenlopend van Paradiso Amsterdam tot Bolwerk Sneek. Vanaf deze winter drukken ook een groeiend aantal Belgische popzalen als Muziekodroom Hasselt en Ancienne Belgique Brussel een podiumpagina af.

De LiveXS-redactie is daarnaast al jaren verantwoordelijk voor de officiële festivaluitgaven van bijvoorbeeld Pinkpop, Paaspop en Crossing Border. Andere activiteiten van LiveXS zijn de dagelijks actuele website http://www.livexs.nl, Dommelsch Locals Only! en het wekelijkse KXradio-programma NightLiveXS. Maandelijks werken ruim 50 poppodia, zeven fulltime medewerkers en ruim honderd vrijwillige schrijvers en fotograven mee aan de activiteiten van LiveXS.--


Ingezonden persbericht