Ingezonden persbericht


PROGRAMMA BAZART MAART 2008 - beschrijvingen

Zaterdag 1 / 23:00 / 7,50
TEGNO
Heerlijk avondje begint relaxt en loopt uit op snoeiharde schranztegno. U weet wel, takketakketak, van die trein die over u heen dondert. Vol gas op die loco: Detag, Evan Forrest, Kevin Kaos, Mike Tiërra, Roy Ksymen, Steve Mace en Stripe.

Vrijdag 7 / 23:00 / 3,50
98% TEKNO invites KIEREWIET SOUNDSYSTEM
Pure onversneden TeKno. Zeldzame kwaliteit. Geen tussenhandel. Met Irenegade (kws), Intergalactik Purifier - live (pro-tek BE), Lawaaiige Buur (kws), Stije - live (bruxisme) en Yoni (kws).

Zaterdag 8 - 1e helft / 20:00 / 5,50
DEAD MOON TRIBUTE BAND
Ze speelden hun een-na-laatste concert in een serie van ettelijke miljoenen in Bazart. Dead Moon: icoon van authenticiteit in een plastic wereld. Dagger Moon, Dead Moon freaks in hart en nieren, staat erom bekend het heilige vuur flink te benaderen. Ze gebruiken zelfs de originele drumkit die Dead Moon meer dan 15 jaar heeft gebruikt. Ook van de partij: 5 shots of whiskey, de band ja, maar u doet maar wat u wilt aan de bar.

LET OP: zondag 13 april PIERCED ARROWS met Fred & Toody van Dead Moon.

Zaterdag 8 - 2e helft / 23:00 / 6,50
FUNKEY SOLID SESSIONS
Progressive en deephouse door Robér en Guido (back2back).

Vrijdag 14 / 23:00 / 5,50
4X4 BASSLINE CLUB
Bassline house, meestal simpelweg bassline genoemd, is een subgenre van UK garage. Bassline mixt elementen uit speed garage, 4x4 garage en r&b. Net als bij dubstep en grime staat de baslijn centraal, maar bassline is wat springeriger en meer uptempo. De r&b komt vooral terug in de gezongen vocalen. In homecountry Engeland is bassline inmiddels gierend populair en met 4x4 Bassline Club krijgt de hype voor het eerst voet in Den Haag. Check! Met dj's Subselector, Charly White, Nektar and Special Guest.

Zaterdag 15 / 21:00 / 4,50
STEALERS + MEXICAN HOLIDAY + DE SPIJKERS
Wakker worden gij liefhebbers van een hyperenergiek en ietwat slordig feestje. Vanavond op das podium drie overvuige surfpunkrock 'n garagebands. Stealers (R'dam / Den H) gaat ongegeneerd voor die piep in je oor en is ook niet te beroerd je vriendin te kapen in de commotie. Mexican Holiday (A'dam) dropt punk met een flinke surfgroove en laat zien dat 200 kilo charisma prima in een klein opdondertje van een zangeres past. Les enfants terribles van De Spijkers (Noordwijk) vormen een risico op zich. Soms gaat het goed, soms gaat het goed fout. Doorfeesten tot je zweet op is? Dj's Bassie & Adriaan at your service.

vrijdag 21 / 20:00 / gratis
6PACK ft. THE GHOSTROCK, THE GRAND VOICE, 7TH MONDAY, THE DUDES OF HAZZARD, POWERSLIB EN FIVELASTWORDS Het is inmiddels een druk bezocht succesnummer, de Bazart 6pack: zes bands voor noppes die in korte sets alles geven. Ghostrock doet het in zeer pakkende rocktunes, het soort dat je meteen wilt meezingen. Powerslib uit Dordrecht speelt high speed politiek getinte punkrock. De Dudes of Hazard hebben een intelligentere rocksound dan hun jolige naam doet vermoeden. 7th Monday is de zoveelste talentvolle band uit Epe, ze maken een mix tussen rock en grunge. Fivelastwords zit in het straatje van bands als Losprophets en Taking Back Sunday. In de zwiepende staart: The Grand Voice.

Zaterdag 22 / 23:00 / 7,50
PSYTECH TRANCE-IT
Waarom 40 dagen vasten in een grotje als je ook in één nacht naar de hoogste regionen van je eigen bewustzijn kunt spacen. Op deze speciale Trance-It editie trekt PsyTech alles uit de kast om je flink op weg te helpen. Full psytrance en dark psytrance, een overdaad aan zinneprikkelende deco en eensgezind gezelschap voor die overheerlijke wederzijdse opstuwing. Verlichting was nog nooit zo makkelijk.

Vrijdag 28 / 21:00 / 4,50
LOWMOSCOW (SPANJE) & BEERTASTERS
Skawel! Twee keer ska voor je skanus. Lowmoscow komt allzeway from Skanje. Het 12-koppige gezelskap mafkezen heeft haar wortels in het zonnige Skalencia en is aldaar een graag geziene gast op de festivals en andere festijnen waar het haar los mag. De Beertasters waren een groot succesnummer op de Skazart Bandmarathon. De Delftse boys droppen het skanatiek en feestelijk. Gegarandeerd skavondje muzikaal spektakel, come enjoy.

Zaterdag 29 / 23:00 / 7,50
LEVEL 4.0
Kwaliteitsdrum 'n bass door de mannen van Level. Editie 4.0 inmiddels en ongetwijfeld net zo succesvol als de voorgaande drie. Line-up nog niet compleet, maar sowieso met NDM (Future Sickness), Uncut Anger (Utreg Massive), Muphcase, Phyra, Cealin en Deceptix.

Cultureel Jongerencentrum Bazart / ClubBazart
Loosduinsekade 725
2571 CZ Den Haag
tel: 070 323 96 52
fax: 070 323 07 81---- --