Gemeente Delft

Opening Delftpasseizoen met Yuri van Gelder

Op zaterdag 1 maart 2008 gaat in Theater de Veste het nieuwe Delftpasjaar feestelijk van start. Turner Yuri van Gelder en wereldkampioene Pole Fitness Denise Mulder zijn aanwezig om extra aandacht te vragen voor het thema van dit jaar: sporten met de Delftpas. Speciaal voor deze gelegenheid zal wethouder Saskia Bolten hen een gratis Delftpas uitreiken. Het evenement start om 11.00 uur (deuren open om 10.30 uur) en eindigt om 14.00 uur. De entree en de eerste kop koffie zijn gratis.

De Delftpas biedt korting of gratis toegang op veel activiteiten in Delft en omgeving. Gratis zijn bijvoorbeeld: de Delftse en Rotterdamse musea, de Nieuwe en Oude Kerk, De Koninklijke Porceleyne Fles, Filmhuis Lumen, Serpo, Botanische Tuin, DOK jeugdabonnement, Euromast en Spido, Pathé Rotterdam en het Omniversum Den Haag. Diergaarde Blijdorp kost met de Delftpas ¤ 33,50 of biedt een korting van 40% tot 50% op een abonnement.

Sportief
Maar ook Delftse sportverenigingen doen mee: Delftpashouders krijgen ¤25,- korting op het jeugdlidmaatschap van onder andere: Gymnastiekvereniging Sparta Delft, Aikido Stichting Delft, Rugbyclub Delft, Sportvereniging Wippolder, Eerste Delftse Handbalvereniging, Badmintonclub Delft, Gymnastiekvereniging Excelsior, Voetbalvereniging Sport & Plezier, Roeivereniging De Delftsche Sport, de Delftse Korfbal Club, Delftse Watervrienden en Tennisvereniging Tanthof.

Aanschaf
Op zaterdag 1 maart kunnen bezoekers de Delftpas ter plekke aanvragen. De pas kan ook digitaal besteld worden op www.gemeentedelft.info, via digitale diensten. De vaste verkooppunten, de Publieksbalies van Phoenixstraat 16 en het Werkplein aan de Westlandseweg 40, verkopen de pas aan de balie. Om wachttijd te voorkomen kan dit ook op afspraak via www.gemeentedelft.info/afspraak of door te bellen met 14015.

Tarief voor lage inkomens
De Delftpas kost voor huishoudens met een laag inkomen ¤ 5,- per geziin. Voor deze prijs krijgt ieder gezinslid een eigen pas. De overige huishoudens betalen ¤ 10,-, ¤ 20,- of ¤ ¤ 55,- per persoon, afhankelijk van o.a. inkomen, leeftijd, gezinssituatie en woonplaats.

Meer informatie over tarieven, kortingen en verkooppunten is te vinden op www.delft.info/delftpas

Noot voor de redactie (