Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

150 schilderijtjes van Oirschotse kinderen gaan op reis naar India

Beeldvorming: kinderen kunnen hun kunstwerk naar India volgen via de website van De Mondiale expositie De mondiale mobiele expositie vertrekt op 1 maart 2008 naar India. Je kunt deze reis volgen op internet. Er is een speciale blog pagina gemaakt waar je het reisverslag kan bekijken. Zo kun je de schilderijtjes die de kinderen in Oirschot tijdens Beeldvorming in de pastorietuin hebben gemaakt, volgen naar de school in India. De reacties van Indiase kinderen en wat zij maken voor de kinderen in Oirschot. Op deze blog site kun je ook inloggen en zelf reacties plaatsen. Join in. Reis mee rond de wereld. http://80questions.cap88.info (dus geen www). De mondiale mobiele expositie zal medio augustus terug in Nederland zijn.

Over de Mondiale Mobiele expositie
Reeds 4 jaar reist de mondiale mobiele expositie met talloze schilderijtjes door stad en land. Inmiddels zijn meer dan 350 schilderijen toegevoegd door evenzoveel kunstenaars. En overal presenteert verteller Martin met eindeloos enthousiasme over de schilderijen en het thema van de expositie; 'hoop in de wereld'. Een thema dat zo veelzijdig is als het aantal schilderijen die te zien zijn. Het project is ooit opgezet met een vredesgedachte: hoe meer wij van de wereld weten, des te minder vooroordelen en misverstanden zich zullen voordoen. Het werd een kunstproject waarbij vele kunstenaars de opdracht 'Show Your Hope' uitwerkte en het geheel kunstzinnig werd gepresenteerd. Met de vertel performance werd het theater.

Het werd ook een educatief project; door verrassend te vertellen over de wereld achter een schilderij gaat een nieuwe wereld open; de fantasie doorzoekt de derde dimensie van het schilderij, bij jong en oud. En daarmee werd het ook een communicatieproject, omdat niet alleen de verhalenverteller veel te vertellen heeft maar ieder persoon in het publiek ook zijn eigen menig ontwikkelt en daarover wil praten met mensen naar zijn omgeving.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht