Afdeling Bestuursondersteuning

Koninklijke onderscheiding voor
operazanger Willy Caron

|     |                |datum  |27 februari 2008        |
|     |                |nummer |0802/5270           |

---

E M B A R G O TOT ZATERDAG 1 MAART 2008, 20.15 UUR
---

De burgemeester van Rijswijk, mw. G.W. van der Wel-Markerink reikt op zaterdag 1 maart a.s. een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer W.H.L.M. Caron. De heer Caron wordt tijdens het jubileum optreden van het Willy Caron Muziektheater in de Rijswijkse Schouwburg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het jubileum optreden ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Willy Caron Muziektheater vangt aan om 20.15 uur in de Rijswijkse Schouwburg aan de Generaal Spoorlaan 10 te Rijswijk.

De heer Willy Caron (73) uit Den Haag heeft internationaal als tenor grote successen behaald. Nog voordat hij zijn zangopleiding had voltooid won hij in 1964 het Internationale Verdiconcours in Venetië. Dit was het begin van een grote internationale zangcarrière die na het afstuderen in Amsterdam bij de zangpedagoge prof. Paula Lindberg pas echt begon. Hij vertolkte grote operarollen o.a. in Amsterdam, Salzburg, Moskou, Bordeaux, Parijs en Genève. Willy Caron werkte mee aan vele televisieprogramma's, trad op als solist bij concerten en maakte veel muziekopnamen.

Willy Caron Muziektheater
In 1998 richtte hij het Willy Caron Muziektheater op. Met als doel amateurzangers door middel van stemvorming en ademhalingstechniek op professionele wijze te laten optreden, zowel als koor als solistisch in een gevarieerd programma. Het koor treedt regelmatig op in verpleeg- en zorghuizen in Den Haag en omgeving. Door sponsoring kan de bewoners, die veelal niet in de gelegenheid zijn concerten elders te bezoeken, een gratis concert worden aangeboden. Het Willy Caron Muziektheater werkt samen met de stichting 'Mens zijn voor de Mensen'. Door sponsoring van de concerten kunnen middelen bijeen worden gebracht voor ondersteuning van een hulp- en zorgcentrum in Roemenië. Wekelijks dirigeert Willy Caron het koor van de Boodschappen Begeleidingsdienst(een Haagse welzijnsstichting). Deze zangmiddagen, waar vooral bekende Hollandse liederen worden uitgevoerd, worden goed bezocht door ouderen die daarmee hun isolement doorbreken en een gezellige middag hebben.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Bram Zekveld, communicatie gemeente Rijswijk, telefoon 070-3261824.
-----------------------
Persbericht


---- --