Politie Groningen

Zaterdag 1 maart 2008

Provincie Groningen, 01-03-2008

Groningen: man mishandeld

Een 38-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag op de Goudlaan in zijn woonplaats mishandeld. De man had een kruising vrijgehouden, maar werd plotseling ingehaald door een andere automobilist die midden op de kruising ging staan. De Stadjer maakt met enkele gebaren duidelijk, dat dit niet de beodeling was. Op de Goudlaan ontdekte de Stadjer dat hij werd gevolgd door de andere automoiblist. Toen hij zijn auto parkeerde, stopte de onbekende man ook. De onbekende man liep op de Stadjer af en deelde enkele klappen uit. Daarna ging hij er vandoor. De Stadjer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij op

In de kelder van een horecagelegenheid aan de Verlengde Hereweg in Groningen is vrijdag een hennepkwekerij ontmanteld. Bij een controle stuitte de politie op bijna 600 planten in een volautomatische kwekerij. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Het energiebedrijf constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Groningen: man aangehouden na vernieling muntjesautomaat

De politie heeft vrijdagnacht in de Gelkingestraat in Groningen een 22-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man had in de discotheek een muntjesautomaat vernield. Het beveiligingspersoneel kon op basis van camerabeelden de man aanhouden en overdragen aan de politie. De man heeft een verblijfsontzegging voor de binnenstad van 8 uur en een ontzegging voor de discotheek van een jaar gekregen. De man had bovendien nog een bolletje op cocaïne gelijkende stof bij zich. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man verzet zich bij aanhouding

Een 23-jarige man uit Groningen heeft zich vrijdagnacht hevig verzet bij zijn aanhouding. De Stadjer was een horecagelegenheid uitgezet, omdat hij iemand had geslagen. Vervolgens uitte hij zijn woede buiten op een fiets. In de Gelkingestraat gooide hij een fiets tegen de muur, die daardoor ernstig beschadigd raakt. De man kon op basis van het signalement op de Grote Markt worden aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig en uitte bedreigende bewoordingen in de richting van agenten. Agenten konden de man overmeesteren. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Foxhol: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft vrijdagmiddag aan de Eiberlaan in Foxhol een hennepkwekerij ontmanteld. Op de zolder van de woning werden ruim 400 stekjes en ruim 400 planten aangetroffen. Alle hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur is in overleg met de officier van justitie vernietigd. Het energiebedrijf heeft de meter in beslag genomen, omdat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Stadskanaal: graffitispuiter aangehouden

Een 16-jarige jongen uit Stadskanaal is vrijdagmiddag aangehouden. De jongen werd betrapt toen hij samen met een andere jongen graffiti aan het spuiten was in een muziekkoepel aan de Julianastraat in zijn woonplaats. Agenten wilden het tweetal aanspreken, maar de beide heren gingen er vandoor. De 16-jarige kon aangehouden worden. De andere wist te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Veendam: te donkere autoruiten

Een 21-jarige automobilist uit de gemeente Aa en Hunze is vrijdagmiddag bekeurd. De man reed over de Lloydsweg in Veendam. Bij controle bleek de lichtdoorlatendheid van de zijruiten van zijn auto rond de 30% te liggen. Een lichtdoorlatendheid van 70% is vereist. De man verwijderde ter plaatse het folie van de ruiten, waardoor een hercontrole niet nodig is.

Zuidbroek: direct betalen na snelheidsovertreding

Een 40-jarige automobilist uit Rhein-Munster (Du) moest vrijdagmiddag direct betalen na een snelheidsovertreding. De man was geklokt met een snelheid van 161 km/uur op de A7 bij Zuidbroek. De maximum toegestane snelheid is daar 120 km/uur. Na betaling van 280 euro kon hij zijn weg vervolgen.

Hoogezand: dief met ladder op de fiets

Een nog onbekende man heeft vrijdagavond kans gezien om na een winkeldiefstal te ontkomen. De man had bij een winkel aan de Gorecht-Oost in Hoogezand spijkerbroeken weggenomen. De spijkerbroeken lagen over de sporten van een ladder. De winkeldief legde de complete ladder op zijn rug en ging er fietsend vandoor richting de Kerkstraat. De gealarmeerde politie kon de man niet meer achterhalen. Mensen die getuigen zijn geweest van dit opvallende tafereel worden verzocht zich te melden bij de politie.

Heiligerlee: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

De politie heeft vrijdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit de gemeente Scheemda. De man reed over de Trekweg in Heiligerlee. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed van 1 promille alcohol. Aangezien de man al vaker is betrapt op rijden onder invloed, moest hij zijn rijbewijs inleveren. Aangezien hij deze niet bij zich had, is zijn auto op het politiebureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: gewonden bij woningbrand

Twee bewoners van een woning aan de Utrechtselaan in Stadskanaal zijn vrijdagnacht met ademhalingsklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 58-jarige man en een 67-jarige vrouw. Omwonenden hadden de politie en brandweer gealarmeerd, nadat ze rookontwikkeling in de woning zagen. Beide bewoners zijn hulpbehoevend en konden niet op eigen kracht de woning verlaten. Zij zijn door agenten uit de woning gehaald. Een geluk voor de bewoners dat de brand op tijd werd ontdekt. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Winschoten: jongeren vernielen spoorbomen

De politie heeft twee 17-jarige jongens uit de gemeente Scheemda aangehouden. Het tweetal heeft vrijdagnacht aan de Sint Vitusholt in Winschoten de spoorbomen bij een spoorwegovergang vernield. De jongens konden na verhoor het politiebureau verlaten. Waarschijnlijk zullen zij naar Halt worden verwezen.

Appingedam: woning en straat besmeurd met witte verf

Een woning aan de Karel Doormanstraat in Appingedam is in de nacht van donderdag op vrijdag besmeurd met witte verf. Op het wegdek voor de woning is een zebrapad geschilderd. Het is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor deze actie of wat de aanleiding ervan is. De politie onderzoekt de zaak.

Delfzijl/Appingedam: verkeerscontroles

De politie heeft vrijdag het verkeer gecontroleerd op diverse locaties in Delfzijl en Appingedam. Daarbij zijn de volgende overtredingen geconstateerd: rijden zonder gordel (2x), niet handsfree bellen (2x), geen rijbewijs tonen (1x), snelheidsovertreding van 109 km/uur (80 km/uur toegestaan). Daarnaast zijn in het voetgangersgebied in het centrum van Delfzijl zeven fietsers bekeurd voor fietsen in de voetgangerszone.

Delzijl: automobiliste gewond

Een 20-jarige automobiliste uit Appingedam is vrijdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over de Zwet in Delfzijl en werd over het hoofd gezien door een 47-jarige automobilist uit Siddeburen. De man kwam vanaf de N33 en wilde de Zwet oprijden. De vrouw is met pijn op de borst en aan de rug overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Hoogkerk, Hoendiep: aantal geregistreerde voertuigen: 166, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Marum, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1470, aantal overtredingen: 309, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 3210, aantal overtredingen: 152, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 661, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.