SPCHLSS presenteert debuutalbum "Unspoken"


EINDHOVEN, 20080226 -- Op zaterdag 1 maart wordt het debuutalbum van de experimentele rockband SPCHLSS gelanceerd. De jonge maar rijpe band staat erom bekend dat zij altijd hard aan hun show werken en ook ditmaal zit hun act vol met verrassingen. De presentatie wordt gehouden in Jongerencentrum Todo in Best. SPCHLSS slaat met de release van hun debuutalbum een vernieuwende weg in op de muzikale markt.

Het was 2,5 jaar geleden dat SPCHLSS het levenslicht zag. Dankzij Jongerencentrum Todo in Best kregen de bandleden de kans om zichzelf in muzikale vorm aan het publiek te tonen. Juist door deze initiatieven maakt men het mogelijk voor bandjes om ervaring op te doen en te groeien op het podium.

Op 1 maart a.s. laten de leden van SPCHLSS zien dat zij zulke initiatieven steunen en organiseren zij, in het kader van de cd-presentatie van hun eerste album "Unspoken", een avond in JC Todo waarop zij 2 jonge enthousiaste bands "Black Bone" (Son/Gerwen) en "Press Play" (Best) hebben geprogrammeerd. SPCHLSS zal zelf de avond afsluiten met een 2 uur durende show om te bewijzen dat de onderlinge band tussen de muzikanten in de afgelopen 2,5 jaar rotsvast is geworden.

De band staat er om bekend dat zij veel aandacht besteedt aan de show en podiumpresentatie. Mede door deze elementen won SPCHLSS afgelopen jaar de "0492-Popprijs" in Helmond en trad daardoor op met bands als Di-Rect, Ellen Ten Damme, Brainpower en Soulvation. Meer recent veroverden de bandleden een plek op het Paaspopfestival in Den Hout en de eerste plek bij de voorrondes in de 013 in Tilburg van het internationale Emergenza-festival.

Op de avond van 1 maart zal SPCHLSS nieuwe, unieke en eenmalige elementen in hun show verwerken. Om een tip van de sluier op te lichten is er bevestigd dat er gastoptredens zullen plaatsvinden; er moet niet gedacht worden aan elementen uit rockmuziek maar een totaal andere hoek. SPCHLSS experimenteert graag met muziek en schuwt daarom niet om een andere stijl te integreren in hun show, naast de krachtige stem van de zangeres spelen de ongesproken woorden van de muziek dus ook een grote rol.

Bovendien staat SPCHLSS voor het stimuleren van jong muzikaal talent en ziet daar een geweldige mogelijkheid in op 1 maart bij hun albumpresentatie. Benieuwd naar dit talent en de show van SPCHLSS? Kom dan 1 maart om 20:30u naar Jongerencentrum Todo; Jacob van Wassenaerstraat 69 in Best. Entree is 3¤.

Ingezonden persbericht