Thailandfair (een nieuwe en unieke beurs!)

20/02/2008 12:56Beursgebouw Eindhoven BVNieuwe beurs: Thailandfair


1 en 2 maart gaat een nieuwe beurs van start in Beursgebouw Eindhoven. Onder de naam Thailandfair kan het publiek 2 dagen kennismaken met al het moois dat Thailand te bieden. Geniet van de heerlijke gerechten en maak kennis met de kleurrijke cultuur.

Niet alleen de beurs is nieuw, maar ook het concept: een cultureel evenement puur op Thailand gericht. Het doel van het evenement is om mensen van verschillende culturen op een ontspannende manier met elkaar in contact te brengen en tevens de Nederlanders kennis te laten maken met de Thaise cultuur.

Thaise Markt
Geheel in Thaise sfeer wordt er een markt ingericht waar zowel traditionele Thaise food als non-food producten worden aangeboden. Beelden, meubels, wierook, handwerk, bloemen en vanzelfsprekend kan de Thaise massage niet ontbreken. De geurige curry gerechten, soepen, loempia's en vele andere lekkernijen worden op originele wijze bereid.

Buddharama
Op 12 augustus 1973, werd in Nederland de Buddharama Tempel opgericht De Boeddhistische gemeenschap in Nederland, België, het voormalige West-Duitsland, Frankrijk en andere nabij gelegen landen hebben samen gewerkt om de opening mogelijk te maken. Het doel van de tempel is de leer van Buddha onder een steeds groter wordende groep westerse Boeddhisten the propageren. Inwonende Thaise monniken verzorgen de diensten in de Tempel. Uiteraard zijn de monniken ook op de Thailandfair vertegenwoordigd. Zij zullen in een speciaal ingerichte ruimte lezingen en gebeden houden. Ook krijgen bezoekers de gelegenheid om met de monniken te praten.

Thais feest
Gedurende het evenement wordt er een uitgebreid entertainment programma geboden. Waaronder traditionele Thaise dansen, live bands. De Thaise dans is één van de meest sierlijke en oogstrelende dansen ter wereld. Vooral bekend zijn de prachtige hand- en armbewegingen. Historisch gezien is de Thaise dans sterk verweven met toneel en bevat daarom veel expressie. De meeste poses hebben dan ook een duidelijke betekenis zoals verliefdheid, verlegenheid, verdriet, kwaadheid of eerbetoon aan de koning of Boeddha. Zaterdagavond vanaf half negen begint het Thais feest, waar u vermaakt wordt op Thaise wijze.

Aanleiding voldoende dus om in een gezellige ambiance kennis te maken met de Thaise cultuur, noteer deze datum dan ook alvast in uw agenda! Kijk voor meer informatie over het programma op www.thailandfair.nl

Thailandfair, 1 en 2 maart, Beursgebouw, Lardinoisstraat 8, Eindhoven. Openingstijden: zaterdag 10.00 - 20.00, 20.30 - 02.00 uur. Zondag 10.00 - 18.00 uur. Etreeprijs: 7,50 euro, voor de beurs en 7,50 euro voor het feest. Kinderen t/m 12 jr. onder begeleiding van een volwassene gratis

Voor een interview, meer informatie en/of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met, Jop Thissen, Beursgebouw Eindhoven BV, tel. 040-246 3626 of www.thailandfair.nl

Met vriendelijke groet,

Jop Thissen

Beursgebouw Eindhoven BV
Postbus 769
5600 AT EINDHOVEN
tel: +31 (0)40 246 36 26
fax: +31 (0)40 244 55 33

http://www.thailandfair.nl