Ingezonden persbericht


COLOR GUARD NEDERLAND
Een onderdeel van de KNFM

CGN DANCE & DRUM EVENT KOMT
NAAR GOES

De landelijke dans- en slagwerkorganisatie voor amateurs, Color Guard Nederland (CGN) houdt op zaterdag 1 maart 2008 een voorronde van haar competitieseizoen in Goes. In het Sportpunt Zeeland doen 22 slagwerk- en dansgroepen uit heel Europa mee.

De door CGN gekozen competitietour brengt vele voordelen met zich mee voor de deelnemers. Het zijn allemaal op zich staande verenigingen die zich kunnen verbeteren door optreedervaring en commentaar van een deskundig juryteam. Anders dan bij X-Factor en Idols vallen de groepen pas af op de laatste dag in Eindhoven. Overdag volgt daar de selectie en 's avonds worden de winnaars gekozen uit de selecte groep.

De groepen zijn helemaal vrij in wat ze doen. De dansgroepen brengen alles van Callas tot Kane en kleden de vloer aan met decorstukken, zeilen vloeren en aangepaste kleding. De slagwerkgroepen doen datzelfde, maar produceren de muziek zelf. De groepen krijgen ongeveer 5 tot 8 minuten om zich te presenteren. De tournee startte in januari en duurt tot de laats- te dag van maart. Plaatsen als Aalmeer, Goes, Waalwijk, Hilversum, Drachten, Eindhoven en Franeker worden aangedaan.

De wedstrijd in Goes start om 16.30 uur, de zaal en kassa gaan om 16.00 uur open. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa voor 8,50 euro. De hele avond strijden de groepen. De organisatie geeft een garantie voor een leuke avond uit voor iedereen die van dans en muziek houdt.

Een website met informatie over deze unieke activiteit is van start gegaan. Daar treft u uitleg over hetgeen u gaat zien, videobeelden van eerdere producties en informatie over kaartverkoop. Surf naar www.2008.nl voor informatie.Ingezonden persbericht