Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, 25 februari 2008

BAS KOSTERS & JONG FASHIONTALENT VAN KUNSTBENDE ZETTEN WORLD FASHION CENTRE 1 MAART OP Z'N KOP!

Kunstbende organiseert 1 maart in samenwerking met Bernina en het World Fashion Centre een workshopdag voor hét jong fashiontalent van Nederland. Onder begeleiding van Bas Kosters kunnen de ambitieuze jongeren de gehele dag werken aan hun ontwerpen, waarmee ze binnenkort op de catwalk staan van de Kunstbendevoorrondes.

Kunstbende introduceerde 'Fashion' dit jaar als nieuwe categorie binnen de wedstrijd. Deze categorie is een groot succes! Jonge ontwerpers tussen 13 en 19 jaar uit het hele land schreven zich in grote getale in. Om de nieuwe categorie meer onder de aandacht te brengen wordt er een workshopdag georganiseerd op 1 maart in het World Fashion Centre. De jonge fashiontalenten kunnen deze dag hun ontwerpen, waarmee ze vanaf maart op voorrondes staan, optimaliseren.

Niemand minder dan de jonge modeontwerper Bas Kosters begeleidt de jongeren deze dag. De veelbelovende rebel uit de modewereld (die zelf ook aan ArtEZ heeft gestudeerd!) wordt hierin ondersteund door studenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Bas Kosters zal tevens ook zitting nemen in de jury van de landelijke finale op 5 juli in Muziekgebouw aan 't IJ! De workshopdag vindt plaats op zaterdag 1 maart vanaf 11.00 uur in het World Fashion Centre te Amsterdam. Vanaf 16.00 uur vindt er een modeshow plaats waarin het werk wordt getoond. Kijk voor meer info over de workshopdag en de wedstrijd op www.kunstbende.nl.

Kunstbende is powered by ArtEZ hogeschool voor de kunsten