Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 1 maart 2008

Rosita de Vries: 053-4555588

Getuigenoproep aanrijding met 11-jarig fietsertje

Enschede

De politie Twente wil graag in contact komen met mensen die op vrijdagmiddag 29 februari getuige zijn geweest van een aanrijding op de Hulsmaatstraat tussen een personenauto en een 11-jarig meisje op haar fiets.

Op vrijdag 29 februari om ongeveer 12.30 uur fietsen twee Enschedese meisjes van 11 en 12 jaar over de Hulsmaatweg in Enschede. Ter hoogte van de Steenbeltweg steken zij hun linkerarm uit en fietsen richting weg-as om linksaf de Steenbeltweg in te slaan. Zij zien dat een donkerkleurige VW Polo hen van achteren nadert. Omdat de auto in eerste instantie naar rechts uitwijkt zijn ze in de veronderstelling dat ze wel linksaf kunnen slaan. Dan blijkt de auto toch links om de meisjes te rijden. Omdat de 12-jarige inmiddels voor de 11-jarige fietst, raakt de auto alleen de 11-jarige. Hierdoor komt zij te vallen en raakt licht gewond, ook wordt haar fiets beschadigd. De bestuurder van de VW Polo stopt een eindje verderop en komt naar het meisje toe gelopen, vraagt haar adres en roept dat zij de schade moet betalen. Zonder zijn eigen gegevens achter te laten loopt hij weer naar zijn auto en gaat er vandoor richting Voortsweg.

Het signalement van de bestuurder luidt; gezette man van ongeveer 45 a 55 jaar oud met kort grijs haar. Hij reed in een donkerkleurige, vermoedelijk donkergroene, VW Polo met schade aan de achterzijde.

De politie is een onderzoek naar de toedracht gestart en vraagt getuigen zich te melden. In het bijzonder wil zij graag in contact komen met de man en vrouw waar de bestuurder zijn beklag tegen deed over de schade aan zijn auto.

Eenieder die getuige is geweest van deze aanrijding wordt verzocht zich te melden bij de politie Twente afdeling Enschede-Noord, dit kan via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. (08-026277)

Bestuurder scootmobiel blaast 2,5 promille

Almelo

Op vrijdagmiddag 29 februari heeft de politie Twente in Almelo een 42-jarige bestuurder van een scootmobiel op de Havenpassage aangehouden voor het (poging) rijden onder invloed en openbare dronkenschap.

Vrijdagmiddag 29 februari omstreeks 15.40 uur meldt een medewerker van de stadstoezicht Almelo dat hij de sleutels van een scootmobiel van de eigenaar heeft afgepakt omdat deze met alcohol op toch weg wilde rijden.Ter plaatse treffen zij aan de Havenpassage de medewerker en een 42-jarige Almeloër die in zijn scootmobiel zit. Hierop wordt de 42-jarige aangehouden en voor een ademanalyse over gebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse is 2,5 promille. Ook blijkt zijn scootmobiel niet verzekert te zijn. De 42-jarige is ter ontnuchtering en voor verhoor ingesloten. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-026393)

Diefstal auto

Nijverdal

Op vrijdag 29 februari is vanaf de parkeerplaats van een bedrijf aan de G van der Muelenweg in Nijverdal een auto gestolen nadat de sleutels van het voertuig uit de jas van de eigenaar waren ontvreemd. De politie Twente is een onderzoek gestart.

Op vrijdag 29 februari is tussen 15.30 uur en 16.30 uur een grijze stationwagon Mercedes-Benz met het kenteken 98-RT-DF gestolen vanaf de parkeerplaats van een bedrijf aan de G van der Muelenweg in Nijverdal. Getuigen verklaren een onbekende man van ongeveer 20 a 25 jaar met donkergekleurd haar in het bedrijf te hebben gezien. De 55-jarige eigenaar afkomstig uit Deurningen heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Weet u wie deze onbekende man is of weet u waar de grijze Mercedes zich op dit moment bevindt. Neemt u dan contact op met de politie Twente in Nijverdal via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (08-026491)


---- --