Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 01-03

BREDA, 1 maart 2008

Eén aanhouding tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het rustig in de binnenstad van Breda. Er werd één aanhouding verricht. Een 22-jarige man uit Oosterhout was bij een horecagelegenheid op de Grote Markt door beveiligingspersoneel betrapt op drugsbezit. De drugs zijn in beslag genomen en de man is na verhoor heengezonden en moest het centrum verlaten.

Er zijn 22 bekeuringen uitgeschreven. Waarvan 15 voor verkeerd parkeren, 5 voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring en 2 voor wildplassen.

Beveiliger houdt winkeldief aan

BREDA: Beveiligingspersoneel van een winkel aan de Kruisvoort hield op vrijdagavond een 44-jarige man uit Etten-Leur aan voor winkeldiefstal. De man had winkelwaar t.w.v. ruim 110,- in zijn kleding verstopt en wilde vervolgens de winkel verlaten. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is op het politiebureau verhoord en hierna met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Twee minderjarigen aangehouden in bezit van drank

ETTEN-LEUR: De politie hield vrijdagavond om 19.30 uur twee jongemannen aan op het Trivium. De twee 15-jarige jongens uit Roosendaal waren in bezit van drie flessen sterke drank en stonden hiermee op straat. Surveillerende politiemensen zagen dit en namen de drank in beslag. De twee verklaarden dat ze de drank hadden gekregen. Ze zijn meegenomen naar het politieburau en overgedragen aan hun familie.

Vrouw aangehouden voor vernieling en mishandeling

BREDA: De politie hield vrijdagmiddag op de Slingerweg een 25-jarige Bredase aan voor vernieling en mishandeling. De politie kreeg even daarvoor melding dat een vrouw een auto op de Slingerweg had vernield. De vrouw bleek meerdere malen op de auto te zijn gesprongen. De eigenaresse van de auto ging achter de vrouw aan. Er ontstond een handgemeen en de vrouw schopte en sloeg de eigenaresse van de auto meerdere malen. Ze hield hieraan een gebroken vinger over en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Omstanders hielden de agressieve vrouw tegen.De politie hield haar aan en stelde haar in verzekering. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. Van getuigen is een verklaring opgenomen.

Man aangehouden voor vernieling

BREDA: Op zaterdagmorgen meldde een bewoonster van de Wensel Cobergherstraat dat een buurman haar ruiten had vernield. De politie hield een 39-jarige man aan op verdenking van de vernieling. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De man zou al eerder een raam hebben vernield en de buren ondervonden al enige tijd overlast van elkaar. Dit zou de reden zijn voor de vernieling. De verdachte gaf de vernieling toe. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg