Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 01-03

TILBURG, 1 maart 2008

Man aangehouden voor verkrachting

GOIRLE: De politie hield op zaterdagochtend tegen 06.00 uur een 38-jarige man uit Goirle aan voor verkrachting. De politie had melding gekregen van een 42-jarige vrouw uit Gorinchem. Ze vertelde de man via internet te hebben ontmoet. De twee hadden die dag afgesproken en de man had haar toen verkracht. De politie nam een verklaring op van de vrouw en hield de man aan. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Wildplasser werkt niet mee

TILBURG: De politie betrapte op zaterdag om 02.30 uur een 27-jarige man uit Helvoirt op wildplassen. De man was in eerste instantie meewerkend, maar ijn stemming sloeg plotseling om. Hierna wilde hij niet meer meewerken. Hij is aangehouden en in vrijheid gesteld met bekeuringen voor wildplassen, het niet tonen van een identiteitsbewijs en wederspannigheid. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Tweetal aangehouden voor verduistering

TILBURG: De politie kreeg vrijdagavond melding dat op de Rubensteinlaan een gestolen auto stond met twee mannen erin. De eigenaar van de auto had vorige week aangifte gedaan van autodiefstal. De politie hield de twee inzittenden, een 21-jarige Tilburger en een 37-jarige Tilburger aan voor verduistering. Met toestemming van de eigenaar is de auto getakeld. De verdachten zijn verhoord.

Bestuurder onder invloed aangehouden na aanval met klauwhamer

TILBURG: De politie hield op vrijdagavond een 45-jarige Tilburger aan. De man zou onder invloed een auto hebben bestuurd en bewoners van de Gijsbertdreef hebben aangevallen met een klauwhamer, nadat hij hiermee de voordeur had ingeslagen. De bewoners van het pand deden aangifte en verklaarden beiden door de man te zijn aangevallen en liepen kneuzingen op aan de armen en verwondingen aan de handen door het afweren van de hamer. De belager ging er uiteindelijk vandoor in een auto. De bewoners alarmeerden de politie. Deze hield de man aan op de Statenlaan. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 670 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is in verzekering gesteld.

Bestuurder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie ontving op vrijdagmiddag melding van een getuige. Op de Wim Berkelmansstraat zou een automobilist al slingerend over de weg rijden. Ook zou de man bier drinken tijdens het rijden. De 42-jarige man uit Tilburg werd staande gehouden en een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man teveel had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 595 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Man beroofd door man met mes

TILBURG: Op vrijdag is even na middernacht een 21-jarige man uit Tilburg op de Korte Schijfstraat beroofd. De jongen was te voet en liep richter de Frater Romboutshof, toen hij van achteren werd aangevallen en onder dreiging van een mes werd vastgehouden. De belager eiste zijn waardevolle bezittingen en is er met een zeer gering geldbedrag van door gegaan. De 21-jarige man hield verwondingen over aan de beroving. Hij had onder andere een snee in zijn nek. Deze moest gehecht worden. De man deed vrijdagavond aangifte bij de politie.

Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

TILBURG: De politie hield op zaterdag om 03.00 uur een 39-jarige Tilburger aan voor bedreiging van ambulancepersoneel en vernieling. De man was het niet eens met het rijgedrag van het ambulancepersoneel, toen deze eerder op de avond over de A58 richting een spoedmelding reden. Hij kwam verhaal halen bij de ambulancepost aan de Ringbaan West. De man was erg boos, schold de ambulancebroeders uit en bedreigde hen. Ook sloeg hij tegen de ambulance aan en vernielde even later ook een ruit van het gebouw. De politie hield de man aan en verhoorde hem. Van de beide ambulancebroeders is aangifte opgenomen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie voert snelheidscontrole uit na klachten

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de polite een lasercontrole op o.a. de Besterdring, Veldhovenring en het Wilhelminapark. De politie ontving de afgelopen tijd meerdere melding van taxichauffeurs die veel te hard reden. Er werden drie overtredingen geconstateerd. Er zijn drie forse overtredingen geconstateerd. Snelheden varieerden tussen de 76 en 78 km/u. Terwijl hier maximaal 50 km/u is toegestaan. Door het slechte weer moest de controle na korte tijd worden afgebroken. De politie zal de komende tijd meer van dit soort controles uitvoeren.

Auteur: Inge Rijgersberg