Ingezonden persbericht


VVD-wethouder dreigt De Fabel op straat te zetten

In de zomer van 2005 gaf de toenmalige PvdA-wethouder van de gemeente Leiden het groene licht voor de legalisering van de kraakpanden Hooglandsekerkgracht 4 en Koppenhinksteeg 2 en 4. Op de eerste verdieping van Koppenhinksteeg 2 zit De Fabel van de illegaal. Sinds 2005 zijn De Fabel en de andere organisaties in deze panden druk bezig met de legalisering. Dat proces verloopt niet bepaald gemakkelijk, onder meer door tegenwerking van een groep buurtbewoners.

Het huidige college van B&W, met de nieuwe VVD-wethouder Van Woensel voorop, dreigt nu zelfs het legaliseringsproces stop te zetten, om daarna over te gaan tot ontruiming van de panden. De Fabel dreigt dus dakloos te worden, na 18 jaar lang op Koppenhinksteeg 2 haar plek te hebben gehad. Volgens de VVD-wethouder zou legalisering te duur zijn. Maar de gemeente Leiden heeft als eigenaar de panden zelf jarenlang laten verkrotten zonder één euro uit te geven aan onderhoud. De Fabel en de andere organisaties willen dat de gemeente zich houdt aan gemaakte afspraken en toezeggingen over de legalisering.

Om sluiting van de ruimte van De Fabel en van de andere organisaties te voorkomen kunnen we je steun heel goed gebruiken. Stuur daarom zo snel mogelijk en in elk geval voor 18 maart 2008 een protestbrief naar het college van B&W. Laat ook De Fabel weten dat je hebt geprotesteerd door ons een kopie van je brief toe te sturen. Een voorbeeldbrief vind je hier. http://www.defabel.nl/Brief.doc

***********************************************

DE FABEL VAN DE ILLEGAAL
Koppenhinksteeg 2, 2312 HX Leiden, The Netherlands +31-71-5127619 (tel), +31-71-5134907 (fax),
info@defabel.nl (e-mail),
www.defabel.nl (Website), www.gebladerte.nl (Archief). Bereikbaar op maandag, woensdag, vrijdag/
open at Monday, Wednesday, Friday: 14:00-17:00.
Spreekuur illegalen: woensdag/
consultation for undocumented: wednesday 14:00-17:00. Girorekening 4418467 t.n.v. De Fabel van de illegaal, Leiden.