KNHS


KNHS Indoorkampioenschappen: Aniek Jansen en Febe van Zwambagt winnen
1 maart 2008

Wanroy (KNHS) In een winderig Wanroy worden vandaag de KNHS Indoorkampioenschappen dressuur voor ponys verreden. In het tweede deel van het ochtendprogramma kwamen Aniek Jansen en Febe van Zwambacht als kampioenen uit de bus.

Aniek Jansen won met haar pony Spike het kampioenschap L2 voor de categorie A/B. Helaas kregen de deelnemers in deze rubriek te maken met de nodige juryverschillen. Kampioene Aniek kwam bij beide juryleden op de tweede plaats, maar haar gemiddelde van 67 % was genoeg voor de gouden medaille. Voor Aniek was het de laatste wedstrijd met haar Spike, deze topper wordt voortaan gereden door haar zus Robin en Aniek gaat verder met een grotere pony. De tweede plaats ging naar Michelle Berends met Himmerens Goudtopaas die op een totaal van 66.70% kwam. Laurie Vervoort en Ollie werden derde met 66.30%.

In de M1/M2 Categorie C was de jury heel unaniem in de plaatsing van de prijswinnaars. De heer Van Esch en mevrouw Verhoog gaven niet exact dezelfde punten, maar plaatsten de nummers 1, 2 en 3 wel hetzelfde. De titel ging naar de tienjarige Febe van Zwambagt en King Z die een score van 67.70% bijeen reden. Dixy Bloks met Dempsy Waldo kwam met
65.20% op plaats twee. Derde werd Britt van der Panne die met Misty
62.70% scoorde.