Politie Zuid-Holland-Zuid


01/03 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 01-03-2008 o Persberichten district II

INBRAAK BEDRIJF
ALBLASSERDAM Bij een bedrijf in aanbouw in het Nieuwland Parc is ingebroken. Na het inslaan van een ruit van een roldeur kon men binnenkomen. Er zijn 7 close-in boilers, 7 mengkranen en 7 wastafelkranen gestolen. De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 februari 2008.

JONGETJE ONDER AUTO
NIEUW-LEKKERLAND Een 5-jarig jongetje uit Nieuw-Lekkerland is onder een bestelauto gekomen. Hij is met een beenfractuur per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. Het ongeval gebeurde op vrijdagmorgen 29 februari 2008 omstreeks 11.50 uur op de Mattenbies. Het jongetje rende de weg over vanachter een container. De container die er tijdelijk staat ontnam het zicht van de bestuurder van een bestelauto, een 51-jarige man uit Nieuw-Lekkerland. Hij reed zachtjes de straat in en kon het plotseling overstekende jongetje niet meer ontwijken. Het jongetje kwam onder het linker voorwiel van de bestelauto terecht.

ONENIGHEID IN CAFE
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 maart twee mannen in de leeftijd van 18 en 23 jaar uit Gorinchem en een
25-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. De portiers wilden de twee Gorcummers na een vechtpartij uit het café verwijderen. Dit zorgde voor een worsteling met de portiers waarbij de 25-jarige man zich ertussen voegde. De drie werden daarop aangehouden door opgeroepen agenten.
De politie onderzoekt de zaak.

UIT DE BOCHT GEVLOGEN, AANGEHOUDEN NA BLAASTEST GORINCHEM Een 25-jarige man uit Leerdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag 1 maart aangehouden nadat hij op de Spijksedijk uit de bocht was gevlogen. Surveillerende agenten zagen de man naast zijn auto staan. Hij verklaarde dat hij de bocht niet goed had ingeschat en daardoor met de rechterzijde van zijn auto tegen een hekwerk was aangereden. Dit resulteerde in een gebroken spiegel en blikschade aan de gehele rechterzijde. Daarna reed hij met het rechterwiel tegen een verhoogde stoeprand op waardoor het wiel en de stuurinrichting afbrak. Nadat de agenten de man lieten blazen werd hij aangehouden. Op het politiebureau blies de man 535 ugl (ongeveer 1,2 promille). De politie maakt proces-verbaal op.

STORM
REGIO Harde wind heeft in de nacht van 29 februari op 1 maart voor overlast gezorgd. De Gemeenschappelijke Meldcentrale kreeg onder andere meldingen binnen van omgewaaide bomen en verkeerslichten- en borden en hekken, afgerukte takken en kapot gewaaide ramen. Er deden zich door de storm vannacht geen persoonlijke ongelukken voor.