Politie Zuid-Holland-Zuid


01/03 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 01-03-2008 o Persberichten district I

GESTOLEN FIETS, MES EN SCHROEVENDRAAIER
DORDRECHT Een 23-jarige jongeman uit Dordrecht is op vrijdagmorgen 29 februari door de politie aangehouden in de Theophile de Bockstraat. De veelpleger reed op een fiets zonder origineel slot. Surveillerende agenten hielden hem staande en controleerden de tweewieler. Deze bleek van diefstal afkomstig. Bij het instappen in de politiebus werd de veelpleger gevraagd eventuele wapens in te leveren. Hij gaf een mes en een schroevendraaier af aan de agenten. Op het bureau verklaarde de
23-jarige dat hij de fiets van een vriend had geleend. Dit bleek na een check te kloppen. De betreffende vriend, een 24-jarige man uit Papendrecht, is verzocht zich dit weekend bij de politie om een verklaring af te leggen over de gestolen fiets.


1500 EURO BOETE
ZWIJNDRECHT Een 28-jarige man uit het Belgische Turnhout heeft een boete gekregen van 1500 euro. Dit gebeurde op vrijdagmorgen 29 februari 2008 op de Rijksweg A16. De man reed met een snelheid van 151 km/uur waar op die plaats 100 km/uur is toegestaan. Personeel van de Videosurveillanceauto achtervolgde de auto. De agenten zagen dat de man aan het bumperkleven was, dat hij een doorgetrokken streep overschreed en dat hij over een verdrijvingvlak reed. Uiteindelijk kon hij bij Rotterdam aan de kant worden gezet. Na overleg met de officier van justitie werd de boete bepaald. Hij kon de boete niet direct betalen en daarom werd zijn auto ingenomen. Na het betalen van de boete krijgt hij zijn auto terug.

AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL FIETS
DORDRECHT Op vrijdagmiddag 29 februari hebben surveillerende agenten een 19-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man reed op een nieuwe damesfiets zonder slot. De agenten spraken de man aan en wilden het framenummer controleren. De man wilde hieraan niet meewerken en probeerde er vandoor te gaan. Door snel ingrijpen konden de agenten hem aanhouden.Via een sticker op de fiets konden zij de fietsenmaker achterhalen. De fiets bleek tussen 27 en 28 februari uit de winkel te zijn gestolen. Bij de verdachte thuis werd bij het doorzoeken van een kliko een fietsmandje gevonden. Dit hoorde eveneens bij de gestolen fiets. De man heeft de diefstal bekend. De politie maakt een proces-verbaal op.

DIEP IN HET GLAASJE GEKEKEN, TOCH ACHTER STUUR
ZWIJNDRECHT Op vrijdagavond 29 februari heeft de politie een 42-jarige man uit Zwijndrecht in zijn woning aangehouden. De man had eerder die avond op een rotonde aan de Koninginneweg een aanrijding veroorzaakt waarbij de auto van benadeelde bestuurder licht beschadigd raakte. Na te zijn uitgestapt en een kort gesprek was de 42-jarige man weggereden zonder gegevens achter te laten. De (onbekende) bestuurder belde daarop de politie om het kenteken van de man doorgegeven. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een verklaring aflegde en er een blaastest werd afgenomen. Hij blies 1,7 promille (730 ugl) terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

JONGEN AANGEHOUDEN NA VERNIELING RAMEN KERK
DORDRECHT Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is op vrijdagmiddag 29 maart aangehouden op verdenking van het vernielen van twee ramen van een kerk aan de Brouwersdijk. Een 44-jarige vrouw uit Den Haag was in de kerk aan het werk toen ze tot twee keer toe glasgerinkel hoorde. Toen ze na de tweede keer naar buiten keek zag ze een jongen in gevecht met een man. Daarop belde zij de politie. Agenten hielden de jongen aan waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. Hij verklaarde verantwoordelijk te zijn voor de vernieling van de ramen. De politie maakt proces-verbaal op.

STORM
REGIO Harde wind heeft in de nacht van 29 februari op 1 maart voor overlast gezorgd. De Gemeenschappelijke Meldcentrale kreeg onder andere meldingen binnen van omgewaaide bomen, verkeerslichten- en borden en hekken, afgerukte takken en kapot gewaaide ramen. Er deden zich door de storm vannacht geen persoonlijke ongelukken voor.