Politie Drenthe

Zaterdag

Assen , 01-03-2008

Man bekneld na aanrijding
EMMEN Vrijdagmorgen rond 9.00 uur is er een aanrijding geweest tussen twee autos op de Hondsrugweg, bij de afslag naar de Rondweg. Een 23-jarige jongen uit Hollandscheveld gaf een 37-jarige man geen voorrang toen hij wilde afslaan. De 37-jarige man uit Emmen raakte bekneld. Hij is door medewerkers van de brandweer en ambulancedienst uit de auto bevrijd. Hij heeft geen letsel aan de botsing overgehouden. De 18-jarige passagier van de 23-jarige bestuurder is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De 37-jarige man kwam met zijn auto tot stilstand tegen een vrachtauto. Deze raakte licht beschadigd.(BPS 08-115918)

Auto over de kop op A28
ZUIDWOLDE Vrijdagmiddag sloeg een auto over de kop op de A28 ter hoogte van Zuidwolde. Een 45-jarige bestuurder uit Sappemeer reed op de linker weghelft en zag in zijn achteruitkijkspiegel dat er een auto aan kwam rijden. Hij besloot naar rechts te gaan en kwam daardoor achter een vrachtauto te rijden. Omdat de bestuurder uit Sappemeer t zijn cruise control aanhad toen hij op de linkerweghelft reed en toch iets harder reed dan de vrachtauto, reed hij plotseling wel erg dicht op de vrachtauto. De man remde nog, maar zijn cruise control reageerde niet snel genoeg. Toen de auto, die achter hem reed op de linker weghelft, gepasseerd was, besloot de man uit Sappemeer de auto snel weer naar links te sturen om een aanrijding met de vrachtauto te voorkomen. Toch raakte hij de vrachtwagen bij het wisselen van weghelft. Zijn voertuig begon te slingeren en de man remde. Hij raakte in de berm en sloeg over de kop. De auto gleed tientallen meters door en kwam op beide weghelften tot stilstand. De man en twee inzittende kinderen van 9 en 11 jaar jaar oud bleven ongedeerd. De 41-jarige vrouw uit Sappemeer is met nek- en rugklachten naar het UMCG gebracht. Ook de man en kinderen zijn ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd. Twee ambulanceautos, de traumahelicopter, drie brandweervoertuigen en meerdere politieautos waren ter plaatse. De weg is enige tijd afgesloten geweest.(BPS 08-116019)

Auto tegen boom door windvlaag
ALTEVEER Zaterdagmorgen rond half tien is een 18-jarige vrouw Hollandscheveld tegen een boom gebotst aan de Alb van Daatselaarstraat. De vrouw reed in de richting van Kerkenveld en raakte, vermoedelijk door een windvlaag, in een bocht de controle over haar voertuig kwijt. Ze botste tegen een boom en raakte bekneld. De brandweer heeft haat bevrijd. De vrouw is met licht letsel naar het Bethesda ziekenhuis gebracht. Het voertuig is afgesleept. (BPS 08-116212)

Liggend op straat onder invloed
HOOGEVEEN - De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding dat er een jongeman op de rijbaan aan de Edisonstraat zou liggen. Agenten troffen de jongeman aan op de rotonde. Hij lag daar met zijn helm nog op. Dichtbij lag zijn scooter. De jongen was nauwelijks aanspreekbaar. Toen de ambulance kwam, wist de 16-jarige jongen uit Nieuw Balinge zelf weer op te staan. Van hem werd een blaastest afgenomen. Hij blies op het bureau 845 ugl. Zijn moeder is gebeld en die is hem komen ophalen.(BPS 08-116160)

Rijden onder invloed
EMMEN Agenten hebben vrijdagavond een 39-jarige man uit Nieuw Weerdinge aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed op de Weerdingerstraat ern werd staandegehouden. Op het bureau blies de verdachte 585 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.(BPS 08-116131) HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige man uit Hoogeveen aan de Raadhuisstraat aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 815 ugl. De man was niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Justitie bepaalt wat de hoogte van de straf zal zijn.(BPS 08-116176)

Rijbewijs ingevorderd
PESSE Vrijdagavond is het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige man uit Nieuweroord. De man reed op de N375 met een snelheid van 143 km/uur. Hij werd gelaserd door agenten. De snelheid was 143 km/uur.(BPS 08-116083)

Overlast crossmotoren

ASSEN De politie kreeg vrijdagmiddag een melding van overlast door crossers bij het Baggelhuizerplas. Ter plaatse troffen agenten een 21-jarige man en een 20-jarige man uit Assen. De crossmotor en snorfiets, beiden eigendom van de 20-jarige man, waren niet verzekerd. Daar kreeg hij proces-verbaal voor. De andere man kreeg een verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het onverzekerd rijden. Beide voertuigen zijn inbeslaggenomen.(BPS 08-116032)

Inbraak in verenigingsgebouw
OOSTERHESSELEN De politie heeft vrijdagmorgen aangifte opgenomen van inbraak bij een vereniging aan de Edveensweg. Uit de pand is onder meer geld en etenwaren weggenomen. De schade bedraagt enkele duizenden euros. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 08-115929)

Mannen aangehouden wegens diefstal
EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen van 25 en 28 jaar oud uit Schoonebeek en Emmen aangehouden. Beiden zijn aangehouden op verdenking van diefstal van onder meer brood bij een supermarkt. Ze zijn aangehouden aan de Buitenweg. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt of de mannen meerdere diefstallen op hun naam hebben staan. Dit omdat er inbrekerswerktuig en andere goederen werden aangetroffen. (BPS 08-115877)

Man aangehouden wegens vernieling
ASSEN Agenten hebben zaterdagmorgen op het Stationsplein een 45-jarige man uit Assen aangehouden. De man zou een abri hebben vernield. Getuigen belden de politie. Agenten wisten de man aan te houden toen de verdachte in de trein naar Zwolle wilde stappen. De man is ingesloten voor verhoor en bekende de vernieling. Hij kreeg een transactie van 130,-.(BPS 08-116191)

Man aangehouden wegens mishandeling
ASSEN De politie kreeg vrijdagavond een melding dat er een man bij de Dr. Schaepmanstraat zou lopen met een stuk hout. Agenten zijn ter plaatse gegaan en troffen een 40-jarige man uit Assen. Hij zou in een woning met een stuk hout meerdere mensen hebben geslagen. Een 37-jarige man uit Assen heeft verwondingen aan zijn hoofd opgelopen en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie onderzoek wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning. De verdachte is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-116142)

Aanhoudingen wegens bezit harddrugs
HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagavond een voertuig staande gehouden op de A28. Drie mannen van 25, 28 en 31 jaar oud uit Zwolle zijn aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. In de auto werden bolletjes met wit en bruin poeder aangetroffen. De politie onderzoekt om wat voor poeder het gaat. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.(BPS 08-116103)

Jongeren veroorzaken overlast
EMMEN Tijdens een surveillance hebben agenten jongeren aangesproken op de Borgerbrink. De jongeren veroorzaakten overlast. De namen van alle aanwezigen zijn genoteerd. Twee van hen, een 19-jarige en een 23-jarige jongen uit Emmen, kregen een bekeuring wegens het drinken van alcohol in het openbaar en het parkeren van een auto op een groenstrook.(BPS 08-116071)

Toezicht in centrum
HOOGEVEEN - De politie heeft vrijdagavond toezicht gehouden in het centrum van Hoogeveen en op hangplekken voor jongeren. Dit omdat diverse jongeren de afgelopen weken voor overlast in het centrum hebben gezorgd. De agenten zijn vrijdagavond in gesprek gegaan met verschillende groepen jongeren. Er waren geen bijzonderheden.(BPS 08-116110)

Politie vraagt getuigen van valpartij
EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van een valpartij op donderdag 28 februari aan de Wilheminastraat in Emmen. Een 53-jarige fietster uit Emmen reed rond 12 uur s ochtends op voornoemde straat op haar fiets en kwam ten val. De vrouw heeft een hersenschudding en kneuzingen aan de val overgehouden. Zij verklaart dat zij in botsing kwam met een portier van een auto dat plotseling werd opengeslagen. De bestuurder van de auto verklaarde echter dat het portier gesloten was. Om de zaak op te helderen, zoekt de politie getuigen. Deze worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.(BPS 08-115668)

Ramona Venema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.