Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 01-03

BERGEN OP ZOOM, 1 maart 2008

Tweetal aangehouden voor vernieling lift

ROOSENDAAL: De politie werd op vrijdagavond aangesproken door personeel van een warenhuis aan de Dokter Brabersstraat. Er was een storing veroorzaakt in de lift van het gebouw. De brandweer moest ter plaatse komen om personen te bevrijden die in de lift zaten. De twee
16-jarige jongens zijn na bevrijding aangehouden omdat ze een storing in de lift zouden hebben veroorzaakt, door in de lift te springen. De gedupeerde heeft aangifte gedaan van vernieling. Eén van de verdachten verzette zich tegen zijn aanhouding. Ze zijn op het politiebureau verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt man aan voor diefstal fiets

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdagmiddag een 23-jarige Roosendaler aan voor diefstal van een fiets. De man viel op doordat hij veel aandacht had voor geparkeerde fietsen. De politie hield hem in de gaten. Op de Raadhuisstraat zagen agenten dat de man een fiets uit een rek pakte en wegfietste. Hij is aangehouden. De politie heeft de fiets op het politiebureau gestald. De eigenaar van de fiets heeft zich nog niet bij de politie gemeld.

Veelpleger aangehouden voor stelen frietpan

ROOSENDAAL: De politie zag op vrijdagmiddag een bekende veelpleger over de Nieuwe Markt lopen met een frietpan onder zijn arm. De politie deed navraag bij de winkel waar de vermoedelijk vandaan kwam. Personeel bevestigde dat een man de winkel had verlaten zonder de fietpan af te rekenen. De politie hield de 43-jarige man uit Roosendaal aan in de Molenstraat. Hij ontkende de diefstal en is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Man zwaargewond bij eenzijdig ongeval

OUD GASTEL: Een getuige meldde zaterdag even na 00.30 uur een ongeval op de Standdaarbuitensedijk. Een 57-jarige automobilist uit Berchem Antwerpen was met zijn voertuig tegen een boom aan de kant van de weg gereden. Hij had een flinke hoofdwond en zat bekneld in zijn voertuig. De brandweer moest de man, die bekneld zat, uit zijn voertuig bevrijden. De man is per ambulance eerst naar het Sint Franciscus ziekenhuis en later naar het Amphia Molengracht in Breda gebracht. Hij liep een gebroken bekken, gebroken ribben en meerdere kneuzingen op. De politie vermoedde alcoholgebruik en er is bloed afgenomen bij de bestuurder.

Auteur: Inge Rijgersberg