Politie Zeeland


---


O-408-2008 Lopend over de snelweg, Kapelle
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.45 uur troffen agenten een 18-jarige man lopend op de vluchtstrook van de Rijksweg A58 bij Kapelle aan.
De man was onder invloed en wist de weg binnendoor niet. Door de agenten is de man naar huis gebracht. Hij kreeg twee bekeuringen (voor openbare dronkenschap en het lopen op een autosnelweg).

O-409-2008 Rijden onder invloed, Zierikzee
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.40 uur is een 19-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland, aan de Julianastraat in Zierikzee, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,1 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

W-410-2008 Aanhoudingen in Domburg
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.30 uur zijn drie jongens (twee van 16 en één van 17 jaar oud), allen uit de gemeente Veere, aan de Schelpweg in Domburg aangehouden op verdenking van brandstichting.
Rond 01.35 uur kreeg de politie de melding dat het leegstaande pand 'Ruimzicht'
aan de Schelpweg in Domburg in brand stond.
Het bleek te gaan om een grote brand die in de kelder van het pand woedde.
Een brandweerman zag,aan de achterzijde van het pand, de drie jongens en ging samen met een politieagent op onderzoek uit. Toen de jongens de brandweerman en de politieagent zagen zetten ze het op een lopen. In de duinen kon het drietal worden aanhouden. Ze zijn overgebracht naar Torentijd. De politie heeft de zaak in onderzoek.