Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 01-03

OOSTERHOUT NB, 1 maart 2008

Bestuurder onder invloed aangehouden

WAALWIJK: De politie hield op zaterdag tegen 03.30 uur een 27-jarige man uit Waalwijk aan voor rijden onder invloed. De man werd op de Meester van Coothstraat staande gehouden. Uit een blaasproef bleek dat hij gedronken had. Hij is hierop aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Uit een afgenomen ademanalyse bleek een uitslag van 400 ug/l. Hij is met een bekeuring en een rijverbod van 3 uur in vrijheid gesteld.

Bestuurder onder invloed aangehouden

WERKENDAM: De politie hield zaterdag even na 02.00 uur een 32-jarige man uit Werkendam aan voor rijden onder invloed. De man werd staande gehouden op de Boterstraat, nadat hij vluchtte bij het zien van de politie. Uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. Ook rook het in de auto naar hennep. De man is een bloedproef afgenomen. De verdachte is verhoord en van hem is bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de Werkendammer is ingevorderd.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

OOSTERHOUT: De politie hield zaterdag zaterdag tegen 01.30 uur een 42-jarige man uit Bavel aan voor rijden onder invloed. De politie zag de man zonder licht rijden op de Beneluxweg. De bestuurder reageerde niet op een stopteken, lichtsignalen of zwaailichten. Men kon hem op de Hildebrandlaan staande houden. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 485 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een bekeuring.

Beschonken bestuurder aangehouden

KAATSHEUVEL: De politie hield op vrijdag aan het begin van de avond een 68-jarige man uit Kaatsheuvel aan. Even daarvoor meldde een getuige dat een automobilist een paaltje omver had gereden op de Marktstraat. De politie stelde een onderzoek in en hield de verdachte thuis aan, nadat schade overeenkomend met het ongeval was geconstateerd. De man bleek onder invloed van alcohol en hem is een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 540 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een bekeuring.

Jongen (14) aangehouden voor mishandeling

WAALWIJK: De politie hield vrijdagmiddag om 14.00 uur een 14-jarige jongen uit Waalwijk aan in zijn woonplaats. De jongen wordt er van verdacht een 15-jarig klasgenootje meerdere malen te hebben mishandeld door middel van slaan en schoppen. De 15-jarige liep afgelopen woensdag een zware hersenschudding op door een mishandeling. Ook zou de verdachte hem hebben bedreigd. De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg