Politie Zeeland


---


O-403-2008 Aanrijding in Goes
Vrijdagavond rond 19.20 uur vond er op de Fruitlaan in Goes een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets.
De 23-jarige bestuurder van de personenauto uit de gemeente Borsele reed over de Wilgenstraat komende uit de richting van de Bessestraat.
Op de kruising met de Fruitlaan sloeg hij linksaf. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de hem op dezelfde weg tegemoet komende 63-jarige fietsster uit Goes.
De vrouw is met vermoedelijk een scheenbeenbreuk overgebracht naar het Oosterschelde ziekenhuis in Goes.

O-404-2008 Eenzijdig ongeval na uitwijken voor konijn, Dreischor
Vrijdagavond rond 19.30 uur vond er op de Nieuweweg in Dreischor een eenzijdig ongeval plaats.
Een 19-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Nieuweweg komende uit de richting van Nieuwerkerk en gaande in de richting van Dreischor.
Toen de man uitweek voor een konijn raakte zijn auto in de slip en botste met de achterzijde van de auto tegen een boom. De auto kwam tot stilstand in de berm aan de rechterzijde van de weg.
De man bleef ongedeerd; zijn auto raakte aan de rechterachterzijde beschadigd.

Z-405-2008 Rijden onder invloed, Terneuzen
Vrijdagavond rond 21.35 uur is een 39-jarige automobilist uit Delft, aan de Guido Gezellestraat in Terneuzen gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Agenten zagen de auto over de kruising Guido Gezellestraat, Alvarezlaan, met uitgeschakelde verlichting, richting het centrum rijden en gaven een stopteken.
Hier reageerde de bestuurder niet op. Ook op optische signalen reageerde hij niet en reed verder richting de rotonde Guido Gezellestraat, Zuidlandstraat. Vervolgens reed de 39-jarige automobilist de rotonde helemaal rond en reed terug in de richting waar hij vandaan kwam. Ook op optische- en geluidssignalen reageerde de man niet en bleef midden op de weg doorrijden. Bij de verkeerslichten Guido Gezellestraat, Alvarezlaan sloeg de man rechtsaf en stopte uiteindelijk.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,8 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Z-406-2008 Rijden onder invloed, Hulst
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.20 uur is een 18-jarige automobilist uit Hulst, aan de Minderbroederstraat in Hulst, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,3 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Z-407-2008 Rijden onder invloed, Terneuzen
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.20 uur is een 23-jarige automobilist uit Terneuzen, aan de Bellamystraat in Terneuzen, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 1,6 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.