Ingezonden persbericht

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors
01-03-2008; Betreft verslag eerste dag IRTA Test Losail Qatar, circuit Losail International Circuit (5.380m)

Danny Webb klokt snelste tijd tijdens eerste nachttest in Qatar

Nadat de MotoGP klasse de afgelopen twee dagen voor het eerst heeft gereden in het donker was het vandaag de beurt aan de lichtste klasse van het MotoGP kampioenschap. Voor iedereen in de 125cc klasse was het even wennen aan de nieuwe omstandigheden in het donker. Danny Webb was snel aan deze nieuwe omstandigheden gewend en wist de snelste tijd te rijden. Ook Stevie Bonsey wist zich snel aan te passen en klokte de 12e tijd. Hugo van den Berg was bijna drie seconden sneller dan zijn persoonlijk snelste ronde van verleden jaar en eindigde op de 24e positie.

In de gecombineerde eerste training, waarin de 125cc klasse en 250cc klasse samen reden, werd door DeGraaf Grand Prix team gebruikt om te wennen aan de omstandigheden in het donker en de setup van de Aprilia motorfietsen. Hugo van den Berg en Danny Webb begonnen iets later aan deze training omdat een aantal nieuwe onderdelen nog niet gearriveerd waren. Inmiddels had Stevie Bonsey al de eerste nachttest ervaring opgedaan en deelde deze met van den Berg en Webb en gaf een aantal tips.

Om 20.00 uur lokale tijd begon de 125cc sessie welke eindigde om 21.00 uur. Danny Webb wist iedere ronde zijn tijd te verbeteren en in de laatste vijf minuten klokte Webb een rondetijd van 2:06,647 welke goed was voor de eerste tijd. Stevie Bonsey reed constante tijden in de 2:09 laag en 2:08 hoog en einigde de sessie met een goede tijd van 2:08,191. Hugo van den Berg gebruikte deze sessie om nog een aantal wijzigingen door te voeren in de setup van de vering en klokte uiteindelijk een 2:10,320 welke een stuk sneller was dan zijn persoonlijk beste tijd hier op het Losail circuit van Qatar.

Hugo van den Berg: "Het rijden in het donker is een leuke ervaring. De eerste sessie heb ik niet veel gereden omdat de nieuwe onderdelen van mijn Aprilia nog niet binnen waren. Nadat deze gearriveerd en gemonteerd waren ging het goed. Ik wist al een stuk sneller te rijden als vorig jaar en daar ben ik blij mee. Morgen wil ik nog progressie maken en daardoor het gat verkleinen naar mijn voorgangers."

Danny Webb: "Dit was een super dag voor mij. Ik had snel een goed ritme te pakken en begon al gelijk met een rondetijd welke gelijk was aan mijn kwalificatietijd van verleden jaar. Ik kon snel meer tempo maken nadat we een aantal veranderingen hadden aangebracht aan de vering. Ik probeerde stap voor stap sneller te rijden zonder een slipstream en dat ging perfect. Uiteindelijk wist ik constante ronden te rijden in de 2:07 laag en in de laatste vijf minuten perste ik een 2:06,647 eruit. Ik realiseerde mij niet dat dit goed zou zijn voor de eerste tijd. In ieder geval een goed begin van deze nachtelijke test!"

Stevie Bonsey: "Vandaag was het een goede dag! In het begin van de sessie voelde ik my gelijk thuis in deze donkere weersomstandigheden en wist gelijk rondetijden in de 2:09 te rijden. In de tweede sessie wist waar ik nog tijdwinst kon maken en concentreerde ik mijzelf op deze punten and wist een 2:08,19 te rijden welke me de 12e positie gaf. Morgen is er nog een dag en hopelijk kan ik dan rondetijden rijden in de 2:07 laag of in de buurt van deze tijden. Al met al was het een goede dag voor mij."