Amsterdam RAI

Grote belangstelling voor Bakkerij Dagen 2008

Van 2 tot en met 4 maart 2008 in Amsterdam RAI

24 sep 2007

De voorbereidingen voor Bakkerij Dagen 2008 zijn alweer in volle gang. Het nationale vakevenement voor de bakkerijbranche wordt van zondag 2 tot en met dinsdag 4 maart gehouden in Amsterdam RAI.

Na een succesvol evenement in 2006 en de afwezigheid van een jaar gaat Bakkerij Dagen 2008 voor het eerst in de nieuwe tweejaarlijkse cyclus van start. En dat is te merken. Product Manager Robert Melaard: âEr is grote belangstelling voor deelname. Meer dan 80 procent van het beschikbare beursoppervlak is al gereserveerd door exposanten, ook door bedrijven die niet eerder hebben deelgenomen.â

Noviteiten en workshops
Tijdens de Bakkerij Dagen passeren alle facetten van het bakkersvak de revue. Bovendien zijn er diverse spannende wedstrijden en informatieve demonstraties. Er wordt ruimte geboden aan het product, maar ook aan het productieproces, samenwerkingsvormen, de winkelinrichting en presentatie. Naast noviteiten en workshops kent de vakbeurs diverse masterclass demonstraties, door onder andere het Nederlands Patisserie Team, het Boulangerie Team en door Patisserie Robèrt, die o.m. moleculaire patisserie zal tonen.

IJsvak 2008
Voor de derde maal kunnen de ijsbereiders en -verkopers hun hart ophalen in de RAI: IJsvak, dé nationale ijsbeurs, wordt evenals in 2005 en 2006 tegelijk met de Bakkerij Dagen gehouden. Naast praktische toepassingen en informatievoorziening, spelen demonstraties en vakwedstrijden een prominente rol tijdens IJsvak. Het evenement, dat voor de 15e maal wordt gehouden, kent onder meer de vakwedstrijden âde Gouden IJsspatelâ en âde Gouden IJscoupeâ. IJsvak 2008 wordt in nauw overleg met het IJscentrum Wageningen en de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland gehouden.

Organisatie
De organisatie van de Bakkerij Dagen is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (BTF). Het evenement wordt gehouden van zondag 2 tot en met dinsdag 4 maart in de Parkhal en Parkfoyer van Amsterdam RAI.

Meer informatie is te vinden op de website: www.bakkerijdagen.nl.

Noot voor de redactie /