Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wie wordt de beste jonge striptekenaar van Nederland?

Kinderen van 9 tot en met 17 jaar maken weer kans om de beste jonge striptekenaar van Nederland te worden. Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar, kunnen jonge striptekentalenten weer meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd, waarvan de finale plaatsvindt op zondag 2 maart 2008.

Jong striptekenend Nederland komt niet zomaar in de finale. Zij dienen voor 31 januari een strip van maximaal 3 pagina's in te sturen. Een vakjury onder voorzitterschap van kinderstriptekenaar Gerard Leever zal vervolgens per leeftijdscategorie, resp. 9, 10 en 11 jaar, 12, 13 en 14 jaar en 15, 16 en 17 jaar, de beste 5 inzendingen selecteren voor de finale. De 15 finalisten mogen vervolgens op 2 maart, tijdens de Stripboekenbeurs in de Evenementenhal in Rijswijk, nog eenmaal hun kunsten vertonen in een laatste tekenopdracht tijdens de finale.

Voor de winnaars zijn er behalve de titel beste jeugdige striptekenaar van Nederland leuke prijzen te winnen, zoals een groot stripboekenpakket. De drie winnaars mogen eveneens een strip maken voor het stripmagazine Myx.

De editie van 2007 kende een groot succes. In de finale, op 25 februari j.l., werden Koen Ubels (10), Ruben Postema (12) en Yannick Schueler (15) verkozen tot beste jonge striptekenaars van 2007. Zij zullen opnieuw hun best doen om hun titel te verdedigen!

Meer informatie over het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd is te vinden op www.nkstriptekenen.nl.

Noot voor de redactie (