Ingezonden persbericht


Jan Peter van Opheusden in Peking en bij FlamanArt met de expositie "Love You"

In 2008 is Beijing het centrum van de wereld. Niet alleen in sportief opzicht, maar zeker ook cultureel. Musea en theaters laten zien dat ze internationaal op het hoogste niveau meespelen. De schilder Jan Peter van Opheusden is uitgenodigd door het prestigieuze Today Art Museum in Beijing voor de solo-expositie "Love You". Zijn schilderijen sprankelen en schitteren in dit Olympisch jaar. Hij is in topvorm. Er wordt een luxueuze catalogus/kunstboek in een cassette uitgegeven. Jan Peter van Opheusden is in topvorm. Bij FlamanArt zijn vanaf 2 maart een aantal werken van hem te bewonderen.

"Levenslust" is het sleutelbegrip in het leven en werken van Jan Peter van Opheusden (1941, Eindhoven). Zijn schilderijen zijn een uitdrukking van zijn persoonlijkheid. Hij is een bourgondische Brabander, aimabel, spontaan, kleurrijk en bovenal; een gepassioneerd levenskunstenaar. Zijn schilderijen stralen die energie en kracht uit. De verrassende vrolijkheid heeft zonder enige twijfel diepgang. De beelden zijn doortrokken van emotie en verwondering, ze raken de kijker in het gevoel. Er is een natuurlijke overdracht van emoties, daarom blijft een werk van Van Opheusden boeien.

De doeken zijn vlot en los geschilderd. Een stijl die alleen door mensen die de materie beheersen toegepast kan worden. Jan Peter van Opheusden is zo'n excellente vakman. Hij was 15 jaar docent beeldende kunsten voor hij in 1978 full time kunstenaar werd.

Deze positieve vitaliteit is klaarblijkelijk een universele taal. Van Opheusden heeft inmiddels een internationale reputatie opgebouwd, hij exposeert, behalve in Nederland, met succes in Los Angelos en San Francisco, Singapore, Indonesië, Tunesië, Rusland. Momenteel is in Berlijn veel werk van hem te zien. Maar ook in Frankrijk, Zwitserland, Spanje. In musea, galeries en toplocaties zoals het casino in Monte Carlo en het befaamde Hôtel de Paris.

Boek

"Love You" is een prachtig boek met 60 briljant uitgevoerde reproducties dat speciaal uitgegeven wordt voor de tentoonstelling in Beijing. Een beperkt aantal zal hier in Nederland verkrijgbaar zijn. Het boek zit in een luxe cassette. De verkoopprijs is ¤ 125,- en komt eind maart uit. De voorintekenprijs is ¤ 100,-

Ook van het boek "Jan Peter van Opheusden. Painter on the roof", dat in 1998 uitgegeven is als begeleiding bij een serie Europese tentoonstellingen, zijn nog een aantal exemplaren beschikbaar. De prijs is ¤ 35,-

FlamanArt

't College 1 (voormalige Smalle Haven)

5611 EJ Eindhoven

T 040 2960475

eM: hans@flaman.nl

www.flaman.nl

Open donderdag tot en met zondag van 13.30 tot 18.00 uur