Burgemeesters voetballen tegen Ajax / ABN-AMRO

26/02/2008 15:36

De Lepra Stichting

Zondag 2 maart speelt het Nederlands Burgemeesterselftal (NBE) een voetbalwedstrijd tegen een elftal van Ajax en ABN-AMRO. De aftrap is om 11.00 uur op een trainingsveld van Ajax bij de Arena in Amsterdam.

Na afloop van deze wedstrijd zal, in aanwezigheid van burgemeester Job Cohen, ABN-AMRO een cheque overhandigen aan de voorzitter van het NBE, de heer F. Jacobs, burgemeester van Helmond. Deze cheque wordt overgedragen aan de heer Max van den Berg, voorzitter van de Leprastichting en Commissaris van de Koningin in Groningen.

Het burgemeesterselftal, dat officieel staat ingeschreven bij de KNVB, speelt circa acht wedstrijden per jaar ten bate van de Leprastichting. In de ruim negentien jaar van zijn bestaan heeft het NBE al ruim 320.000 euro aan sponsorgeld bijeengebracht.

Hoofdsponsors van het burgemeesterselftal zijn Getronics PinkRoccade en Fairplay Centers. Samen met subsponsors Management en Adviesbureau BMC, MM.A.C. en Promotex maken zij het voor het elftal financieel mogelijk om het sportieve en ideële doel te bereiken.

Voor het burgemeesterselftal treden zondag onder anderen aan de burgemeesters C.H.J. Lamers (Houten), A.A.M.M. Heijmans (Bernheze), G.E.W. Prick (Groesbeek), A.G.J.M. Rombouts (Den Bosch), J.B. Waaijer (Zoetermeer), A.A.M. Jacobs (Helmond), H.F. van Oosterhout (Aa en Hunze), H.G. Vos (Nuth), S. Hulman (Den Helder), G.D. Renkema (Nijkerk), T.J. Romeyn (Heiloo), J.J.G.M. Geukers (Westervoort) en H.A. van der Meer (Moordrecht).

De burgemeesters worden gecoacht door de heer J.A. Leegwater (oud-burgemeester Scheemda).