Ingezonden persbericht


Goochelen met ijs
Cas Spijkers jongleert met ijs tijdens IJsvak 2008

Woerden, 29 februari 2008 - Van 2 t/m 4 maart a.s. vindt de IJsvak 2008 plaats in de RAI Amsterdam. Op zondag 2 maart vindt een bijzondere 'cold stone' demonstratie plaats. Dit goochelen met ijs wordt gedemonstreerd door topkok Cas Spijkers in samenwerking met IJssalon en Chocolaterie 'De Dames' uit Oirschot. De media zijn van harte welkom om bij dit 'spectaculinaire' onderdeel van IJsvak 2008 aanwezig te zijn.

Het goochelen met ijs is een variant op het Amerikaanse 'Cold Stone' concept, waarbij op spectaculaire wijze gewoon ijs wordt omgetoverd tot een heuse specialiteit. Cas Spijkers verzorgt de 'cold stone' demonstratie tijdens een theatershow samen met IJssalon en Chocolaterie 'De Dames' uit Oirschot om 13.30 uur.

De hele zondag (vanaf 10.30 uur) kunnen bezoekers van de IJsvak 2008 genieten van deze speciale theatershow: 'IJs is Theater'. Drie zingende en performende obers en serveersters verzorgen een heuse theatervoorstelling. Alles is gebaseerd of toegespitst op ijs en aanverwante onderwerpen. Deze variant op ´the Ice Cream Parlor´ uit Amerika is geheel in het Nederlands en van toepassing op de Nederlandse ijssalon. Deze theatershow wordt elk uur opgevoerd in een showblok van 15 minuten. De theaterbezoekers worden actief betrokken bij de show. Het laatste showblok begint om 19.30 uur.

Ook dit jaar wordt tijdens de IJsvak door de deelnemers gestreden om de 'Gouden IJsspatel' (3 maart) en de 'Gouden IJscoupe' (4 maart). De ijssalon van de ambachtelijke ijsbereider, die voor deze beide vakwedstrijden de meeste punten behaalt, wordt dinsdag 4 maart uitgeroepen tot 'IJssalon van het jaar 2008'.

De IJsvak wordt jaarlijks ter voorbereiding op het nieuwe ijsseizoen georganiseerd door het IJscentrum Wageningen en de sector Fastservice van Koninklijk Horeca Nederland. Dit jaar voor de veertiende keer (en sinds 2005 tegelijkertijd met de Bakkerij Dagen). Meer informatie over IJsvak 2008, vindt u op www.ijscentrum.nl of www.horeca.org.