Royal Haskoning


Royal Haskoning jaarlijkse Open Dag op 2 maart

25-2-2008

Op zondag 2 maart 2008 opent Royal Haskoning aan de Barbarossastraat te Nijmegen, wederom haar deuren (14.30-17.00 uur) voor geïnteresseerden. De organisatie hecht veel waarde aan het contact met de directe omgeving en hoopt haar `buren' te begroeten tijdens de open dag.

Dit jaar biedt het consultants-, ingenieurs- en architectenbureau een afwisselend programma met een concert van Noviomagum Wind Orchestra (NMWO), een kunstexpositie met schilderijen van Rita Vansteenlandt en presentaties van diverse projecten van Royal Haskoning. Daarnaast kunnen geïnteresseerden een rondleiding door het gebouw volgen.

Noviomagum Wind Orchestra
NMWO neemt u mee naar Parijs en New York. Laat u net zo inspireren als Fransman Serge Lancen door New York. Deze bruisende stad inspireerde hem tot het schrijven van zijn Manhattan Symphony. Gershwins bezoek aan Parijs wordt muzikaal beschreven in An American in Paris. Rondom deze twee beroemde composities is een prachtig concertprogramma opgebouwd. Met de vele contrasten in stijl en sfeer belooft het 40-koppige NMWO-orkest, onder leiding van dirigent Lex Bergink, u een sprankelende voorstelling.

Rita Vansteenlandts landschappen van vandaag
Het wordt steeds duidelijker dat Rita Vansteenlandt een unieke plaats inneemt in de hedendaagse beeldende kunst. Haar stijl is kenmerkend door de beleving van een steeds veranderend landschap of landschappelijke. Zij is een vernieuwer zowel op formeel als op puur plastisch vlak, een vernieuwer die voort bouwt op de verworvenheden zoals het een echte vernieuwer past. Men bouwt immers geen monument op wat niet bestaat of bestond.
Zij schildert letterlijk en figuurlijk vanuit een verheven plek en attitude de werkelijkheid in een lyriek van kleuren die niet eens irreëel is. Een beeld dat de bewoner verbaasd herkent zonder dat hij wellicht meteen zal merken dat storende elementen door kleur en ordening en via een brede ritmiek zijn opgevangen en uitgewist. De werkelijkheid is in haar oeuvre aanleiding tot het beoefenen van een daad van heerlijke picturaliteit.

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen