Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

////////////////////////////

Optimus Prime performance art & noise fest

Op Zondag 2 Maart slaan NS 16 en Vatican Analog de handen ineen voor het 'Optimus Prime Performance Art & Noise fest'. Bij performance art, een kunststroming die in de jaren '60 op kwam, gaat het vooral om de relatie tussen de kunstenaar en het publiek. Daarbij kunnen tijd, ruimte, het lichaam van de kunstenaar en het publiek een rol spelen. Vaak met een conceptuele inslag en meestal afkomstig uit de avant-garde, maar de laatste paar jaar vooral vaak een intense beleving voor publiek en kunstenaar waar in een korte periode, zonder verhaallijn, een gevoel of emotie wordt overgebracht.

Omdat veel van de hedendaagse performance artiesten ook afkomstig zijn uit de noise hoek, wordt er ook aandacht besteed aan deze muziekvorm. Of beter anti muziekvorm, want noise draait de rollen van traditionele muziek en muziekbeleving vaak om. Totale muzikale of geluidsvrijheid is waar het om draait in noise. Dat kan zich dan vertalen in heftige korte performances of juist uitgesponnen experimenten op toongebied.

Maar liefst 28 acts uit meer dan 10 landen zijn te gast in Tilburg voor dit unieke evenement, o.a. Monopolka uit Rusland, een zelfkastijdings act met heftige soundtrack, Het Italiaanse Nihil Is Me, de extroverte Duitse saxofonist Antoine Chessex en performancegroepen als Laffe Mietjes en Meldy Peaches uit Nederland. De entree voor deze dag is bewust laag gehouden om hopelijk zo veel mogelijk mensen een blik te kunnen bieden in deze uitzonderlijk kunstvorm. De acts spelen doorlopend, en de eerste begint om 15.00

Optimus Prime Performance Art & Noisefest

Zondag 2 Maart

Aanvang: 15.00
Entree: 5 euro

@ NS 16
Ns-plein 16
5014 DA
Tilburg

Routebeschrijving: www.ns16.nl Meer informatie: www.myspace.com/optimusprimenoisefest

Optredende artiesten: Kirdec (BE), Rossa Merda (UK), Rinus van Alebeek (DE/NL), Grieffer (CA), Sudden Infant (CH), NxFxTxEx (DK), Zyrtax (NL), Brutophilia (CA) Seppuku + Mutant Ape (UK), Bas Verbeek (NL), Shortlife (FRA), Gokkuchan (BU), Raaskalbomfukkerz (NL), Portable Noise Kremator (BE), Belch (NL), Antoine Chessex (CH), Monopolka (RU), Bucketovscissors (DE), Pupp:kakkbaggrlull (NL), No John (BE), NIHIL IS ME (IT), Neurobit (NL), Peter Quistgard (NL), Man Manly (DE), Androgene Collective (NL), Impostor (BE), Penthotal® (FR), Laffe Mietjes (NL), Bram Stadhouders (NL), Solar Skeletons (BE)

///////////////////////////////