Ingezonden persbericht


Volendam, 22 februari 2008

P E R S B E R I C H T

DORPSLEVEN IN OUD-VOLENDAM

Op zondag 2 maart 2008 vanaf 11 uur vindt de opening plaats van de seizoenstentoonstelling van het Volendams Museum. Bij de nieuwe expositie 'Dorpsleven in Oud-Volendam' valt de nadruk op de unieke kunstcollectie en op de ontwikkeling van de prachtige Volendamse klederdracht, die in de hele wereld beschouwd wordt als onze nationale kleder- dracht. Het "Hoe en waarom" van deze expositie wordt uitgelegd door de voorzitter van het Volendams Museum de heer Wim Keizer tijdens zijn openingstoespraak.

Richarda van Kasbergen, internationaal gids, zal in partycentrum Amvo iets vertellen over haar ervaringen als gids in Volendam alvorens de openingshandeling te verrichten. Als speciale gasten zullen optreden: De 3J's., een oer-Volendamse band bestaande uit zonen van de laatste kottervissers uit het dorp.

De 3 J's staan hoog genoteerd in de hitlijsten met hun lied 'Watermensen'. Als grote aanwinst voor de Nederlandse muziekwereld ontvangen zij binnenkort De Zilveren Harp. Met hun warme, poëtische en soms spetterende muziek en het lied 'Mijn dorp' zullen zij een toepasselijke bijdrage leveren aan deze opening van het Volendams Museum.