Ingezonden persbericht


Stichting JAM/Het Ouderen Songfestival

Amsterdam, 29 februari 2008
PERSBERICHT

HET OUDEREN SONGFESTIVAL IN AMSTERDAM ZUIDOOST !

Zondagmiddag, 2 maart aanstaande is de zesde voorronde van het Ouderen Songfestival in Evean Henriette Roland Holsthuis. Voor de tiende keer staat het festival in dit gastvrije woonzorghuis in Amsterdam Zuidoost. Het wordt een spannende voorronde. En U kunt komen luisteren en kijken! De deskundige jury krijgt het moeilijk.want wie mag er door naar de halve finale?

Het Ouderen Songfestival bestaat al zestien jaar en is niet meer weg te denken uit Noord-, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en Gelderland! Aan het Songfestival doen bijna 200 kandidaten mee. Allen zijn 55 jaar en ouder en ze vinden het heerlijk om te zingen. Het repertoire van de kandidaten is groot en gevarieerd. Diverse genres komen aan bod. Er staan vijftien kandidaten van uiteenlopende leeftijden, die ook verschillende liedjes gaan zingen. Zoals het bekende House for Sale, ooit gezongen door Margriet Eshuys. Een eigen geschreven lied Dat nemen ze me nooit meer af , en het minder bekende La Mer. De kandidaten gaan met elkaar de muzikale concurrentie aan voor één van de begeerde plaatsen in de halve finales Voor de tiende keer staat dit festival in Henriette Roland Holsthuis. En U kunt komen luisteren op zondag 2 maart aanstaande, aanvang voor publiek is 14.00 uur.

Pianist Kees van Zantwijk begeleidt alle kandidaten bij de voorrondes. Hij is de muzikale leider van het Ouderen Songfestival en arrangeert de muziek. De kandidaten allen ouder dan 55, zingen in 1 voorronde. In de voorronde bepaalt de deskundige jury wie er doorgaan naar de halve finale. De voorzitter van de jury is Henk Kreukniet, hij is opera - operette zanger en zangcoach. Vanmiddag jureert hij samen met Bryan B, zanger en door collega's Master of Soul genoemd. Momenteel is hij te zien in de Novomundo Show. En we zijn vereerd Harry Verzijl, raadslid voor Stadsdeel Amsterdam Zuidoost.In zijn portefeuille onder andere Sociaal Cultureel Werk en Zorg.

Na alle voorrondes zullen er 32 halve finalisten zijn.De halve finales worden gehouden in het Zaantheater in Zaandam op zondag 13 april en in Theater Diligentia in Den Haag op zondag 20 april. Uiteindelijk zullen zestien finalisten in de Grande Finale staan op zondag 11 mei in de Stadsschouwburg van Amsterdam. Zij strijden om de beste drie plaatsen en om de Publieksprijs en om de Internetprijs. Bij de halve finales en de finale worden de deelnemers begeleid door het Ouderen Songfestivalcombo. De presentatie van het gehele Ouderen Songfestival is in handen van Adriaan Jeukens. Voor meer informatie kijkt u op de website: www.ouderensongfestival.nl

Voorronde Ouderen Songfestival zondag 2 maart 2008 Kortvoort 100
Amsterdam Zuidoost
Aanvang: 14.00 uur
Entree: GRATIS
Wilt u ook naar de andere voorrondes komen, dat kan! Kijk op www.ouderensongfestival.nl

Het Ouderen Songfestival wordt georganiseerd door Stichting JAM en mede mogelijk gemaakt door:

Hoofdsubsidiënt:: Gemeente Amsterdam - DMO

Sponsor: Aan de Amstel Evenementen en Produkties BV, Sudtours Vliegvakanties, Novomundo, Van Gorp Autoschade Bedrijf, Mol Grondhandel BV Mediapartners: RTVNH, HDC-Media, KRO Radio
Subsidiënten: Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Gemeente Zaanstad, Stadsdeel Amsterdam-Noord,Stadsdeel Amsterdam-Slotervaart, Stadsdeel Amsterdam-Osdorp en de stichting RCOAK.
---