Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Finalisten Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd 2008 bekend

De afgelopen maanden kon jong striptekenend Nederland een zelfgemaakt stripverhaal insturen om een finaleplaats te veroveren tijdens het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd 2008, op zondag 2 maart aanstaande, tijdens de Stripboekenbeurs in Rijswijk.

Een vakjury, onder voorzitterschap van striptekenaar Gerard Leever, koos per leeftijdscategorie de beste vijf uit, die vervolgens naar de finale mogen. De jury prees het niveau van de strips, welke hoger lag dan vorig jaar. De drie winnaars van vorig jaar (Koen Ubels, Ruben Postema en Yannick Schueler) hebben opnieuw de finale weten te bereiken. Zij zullen hun uiterste best doen de titel 'Beste jonge striptekenaar van het jaar' te kunnen behouden.

De finalisten:
9 - 10 - 11 jaar
Koen Ubels, Ede
Susan van der Puijl, Hoofddorp
Timmy Schelhaas, Den Haag
Willemijn Rog, Gouda
Patrick van Meijl, Someren

12 - 13 - 14 jaar
Femke Schaars, Baarn
Ruben Postema, Oldekerk
Bas Burghard, Amsterdam
Sophie Slaats, Ede
Koen Ahn, Eindhoven

15 - 16 - 17 jaar
Ming Ong, Tilburg
Yannick Schueler, Soest
Nathalie Lorier, Middelburg
Emma Ringelberg, Dieren
Coco Ouwerkerk, Arnhem

De door de finalisten gemaakte strips worden door uitgeverij Senoeni gebundeld in een boekje, welke te koop zal zijn tijdens de Stripboekenbeurs.

Tijdens de finale dienen de deelnemers nog eenmaal een strip van minimaal 1 en maximaal 3 pagina's te maken, in een tijdsbestek van exact 2 uur. Na afloop buigt de jury, bestaande uit striptekenaars Gerard Leever en Dick Heins en Stripschap voorzitter Meerten Welleman, zich over de strips. Per categorie zal er een winnaar aangewezen worden. Deze winnaars ontvangen als aandenken onder andere een beeldje van de NK mascotte en mogen zij een strip maken voor het stripmaandblad Myx.

De finale van het Nederlands Kampioenschap Striptekenen voor de Jeugd start 's zondags om 11.30 uur. De winnaars worden rond 15.00 uur op het podium bekend gemaakt. Uiteraard kunt u de finalisten live in actie zien tijdens de Stripboekenbeurs!

Beste schoolklas

Vanuit de scholen zijn er ook massaal strips ingestuurd. De schoolklas die de beste algehele indruk maakte was klas VM2B van 'Scholengemeenschap Stevensbeek' in Stevensbeek. De klas ontvangt een geheel verzorgde workshop striptekenen van een 'echte' striptekenaar.

Stripboekenbeurs

De Stripboekenbeurs zelf vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 maart in de Evenementenhal in Rijswijk. Behalve het NK zijn er tal van andere activiteiten. Zo zijn er ruim 200 stands vol strips en stripcuriosa, maar ook tientallen striptekenaars en filmacteurs uit binnen- en buitenland, veilingen, premières van nieuwe stripboeken, exposities en een gratis striptas voor de eerste 500 bezoekers per dag.

Stripboekenbeurs Rijswijk
Zaterdag 1 en zondag 2 maart 2008
Evenementenhal Rijswijk (Volmerlaan 12)
Van 10.00 tot 17.00 uur
Entree 8 euro (kinderen 4 euro)

Het complete programma is te vinden op www.stripbeurs.com.

Meer informatie over het NK Striptekenen is te vinden op www.nkstriptekenen.nl.

Noot voor de redactie (