Ingezonden persbericht


Wie wordt IJssalon van het jaar?
IJsvak 2008; de nationale beurs voor ambachtelijke ijsbereiders

Woerden, 20 februari 2008 - Van 2 t/m 4 maart a.s. vindt de IJsvak 2008 plaats in de RAI Amsterdam. De IJsvak heeft dit jaar als thema 'IJs is theater'. Tijdens de IJsvak worden bezoekers uit de branche via demonstraties, voorlichting, workshops en vakwedstrijden uitgebreid geïnformeerd ter voorbereiding op het nieuwe ijsseizoen. Ook dit jaar wordt tijdens de IJsvak door de deelnemers gestreden om de 'Gouden IJscoupe' en de 'Gouden IJsspatel'. De ijssalon van de ambachtelijke ijsbereider, die voor deze beide vakwedstrijden de meeste punten behaalt, wordt uitgeroepen tot 'IJssalon van het jaar 2008'.

Op maandag 3 maart vindt de vakwedstrijd 'De Gouden IJsspatel' plaats. Hier wordt bepaald wie het lekkerste abrikozenijs op melkbasis maakt uit een zelf ontwikkelde receptuur. De winnaar wordt 's avonds bekend gemaakt door oud-schaatser Hein Vergeer. Op deze feestavond wordt naast de vertoning van een spectaculaire theatershow 'IJs is theater', ook een bijzondere prijs uitgereikt aan een prominent uit de ijsbranche. De avond wordt afgesloten met het 'Groots IJsbuffet', dat wordt verzorgd door de SVH Meesterijsbereiders.

Op dinsdag 4 maart kunnen zowel de deelnemers van 'De Gouden IJsspatel' als andere ijsbereiders deelnemen aan de vakwedstrijd 'De Gouden IJscoupe'. In zes minuten moeten de deelnemers vier identieke ijscreaties maken en aan een deskundige jury presenteren. De jury kiest hieruit de winnaar van 'De Gouden IJscoupe'.

IJsbereiders hebben de keuze voor deelname aan beide wedstrijden of aan één, maar diegene die over beide vakwedstrijden opgeteld de meeste punten behaalt, wordt uitgeroepen tot IJssalon van 2008.

De 'IJssalon van het Jaar' ontvangt op 4 maart uit handen van IJskoningin Yvonne van Gennip deze felbegeerde trofee. Yvonne van Gennip, zelf winnares van Olympisch goud in Calgary 1988, is voor het vierde jaar ambassadrice van de ambachtelijke ijssector.

De IJsvak wordt jaarlijks ter voorbereiding op het nieuwe ijsseizoen georganiseerd door het IJscentrum Wageningen en de sector Fastservice van Koninklijk Horeca Nederland. Dit jaar voor de veertiende keer (en sinds 2005 tegelijkertijd met de Bakkerij Dagen). Meer informatie over IJsvak 2008, vindt u op www.ijscentrum.nl of www.horeca.org.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie - 

Ingezonden persbericht