Amsterdam RAI


- Persbericht -

Bakkerij Dagen 2008: van 2 tot en met 4 maart in Amsterdam RAI

BRUIN BROODJE KAAS FAVORIET BIJ NEDERLANDER

Het bruine broodje met kaas voert de boventoon tijdens het ontbijt of de lunch van de Nederlander. Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking vindt brood ook onmisbaar in het dagelijks leven. Bovendien vindt vrijwel iedereen brood van de bakker lekkerder dan brood uit een supermarkt. Dit blijkt uit onderzoek van de vakbeurs Bakkerij Dagen die van 2 tot en met 4 maart in Amsterdam RAI wordt gehouden.

In het kader van het onderzoek zijn 500 Nederlanders ondervraagd over brood en bakkers. Het meest favoriet is brood met een gezond imago, zoals meergranenbrood, volkorenbrood en bruinbrood. Kaas is het favoriete broodbeleg. Jonge kaas, oude kaas en belegen kaas scoren daarbij het hoogst. Een op de drie Nederlanders belegt het brood het liefst met vleeswaar. Favoriet zijn rosbief, ham en worst. Een op de tien kiest voor zoetwaar, zoals hagelslag en jam.

Brood bij de bakker is lekkerder

Nederlanders kopen brood bij de bakker of de supermarkt. Bijna vier op de tien koopt het brood meestal bij de bakker en zes op de tien meestal in de supermarkt. Nederlanders zijn doorgaans van mening dat het brood bij de bakker lekkerder is dan brood uit de supermarkt. Men gaat vooral vanwege het gemak naar de supermarkt. Mannen vinden dit overigens vaker dan vrouwen. Vrouwen noemen vaker de prijs een reden om niet naar de bakker te gaan.

Boterhammen tijdens de lunch

De broodtrommel is populair. Vier op de tien Nederlanders nemen op een door de weekste dag lunch mee van huis. Meestal smeert men de boterhammen zelf, maar bijna een op de vijf mannen geeft toe dat het lunchpakket door de partner of moeder wordt bereid. Een op de vijf luncht in de kantine. Een kwart eet tussen de middag meestal thuis. Weinig Nederlanders hebben de gewoonte om elke dag buiten de deur te lunchen, in een restaurant of een lunchroom (1%). Ook zijn er weinig mensen die zeggen elke dag iets bij de snackbar of tankstation te halen (2%).

Bakkerij Dagen 2008

Van zondag 2 tot en met dinsdag 4 maart 2008 wordt in Amsterdam RAI de nationale vakbeurs Bakkerij Dagen gehouden. Tijdens dit evenement passeren alle facetten van het bakkersvak de revue. Bovendien zijn er diverse spannende wedstrijden, workshops en informatieve demonstraties. Er wordt ruimte geboden aan het product, maar ook aan het productieproces, samenwerkingsvormen, de winkelinrichting en presentatie. Ook de ijsbranche is vertegenwoordigd in de RAI. IJsvak 2008, de nationale beurs voor de ambachtelijke ijsbereider, wordt namelijk tegelijk met de Bakkerij Dagen gehouden.

Meer informatie is te vinden op www.bakkerijdagen.nl.

Amsterdam, 29 februari 2008

Noot voor de redactie /

Amsterdam RAI