Servische gemeenschap blijft demonstreren tegen afscheiding kosovo


BREDA, 20080229 -- De Servische gemeenschap in Nederland blijft demonstreren tegen de eenzijdige, illegale afscheiding van de Servische provincie Kosovo. Onder het motto `Kosovo is het hart van Servië' is aanstaande zondag 2 maart de stad Breda aan de beurt. Het protest begint om 14.00 uur op het Kasteelplein. Na de demonstratie vindt op het Kasteelplein een Orthodoxe gebedsdienst plaats voor de bevolking van Kosovo.

De Servische gemeenschap in Nederland roept de Nederlandse regering nogmaals op de internationale rechtsorde, die de regering zegt hoog te houden, te handhaven. Door het Albanese separatisme op de Balkan te billijken en de afvallige provincie te erkennen zou Nederland, als het centrum van de internationale rechtspraak, een pleefiguur slaan.
De "nieuwe realiteit" van Kosovo toont aan dat al negen jaar lang én onder toeziend oog van de internationale veiligheidstroepen KFOR de Servische bevolking van Kosovo gebukt gaat onder etnische zuivering. Erkenning van Kosovo is dan ook niet alleen onrechtmatig, maar ook een moreel verwerpelijke daad. De morele argumentatie van eenzijdige afscheiding van Kosovo hebben de Albanese extremisten zelf uit handen geslagen, benadrukken de Serven in Nederland





Ingezonden persbericht