Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Films met karakter: MANHATTAN

Zondag 2 maart in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Karakter te Kijk' in het Universiteitsmuseum vertoont het Louis Hartlooper Complex iedere maand een film met karakter. Op zondag 2 maart is de laatste van de reeks, de film Manhattan van Woody Allen (1979). Deze klassieker van Woody Allen sluit aan op het thema neuroticisme. De film is een lust voor ieders oog. De prachtige zwart-wit beelden laten de typerende Allen-levenswijze uitstekend zien en tevens waarom Allen (in de film als Isaac Davis) zo gefascineerd is door de stad New York.

Het is een droogkomische film, waarbij je als bezoeker geen moment aan de tijd zult denken. Verbazingwekkend hoe iemand zó kan leven en tegelijkertijd juist een feest van herkenning hoe chaotisch en neurotisch iemand kan zijn. Bovendien vertonen wij deze bijzondere film in zaal 4, de Cinematheek. In deze unieke zaal - het groene interieur is geïnspireerd op de jaren '10 - komen klassiekers als deze volledig tot hun recht.

Tentoonstelling Karakter te Kijk

De films sluiten aan op de vijf dimensies van het onderzoeksmodel 'Big 5'. De persoonlijkheidstest die hier bij hoort, kunt u maken in het museum. De tentoonstelling stelt moderne wetenschappelijke inzichten, onderzoeken en experimenten centraal die de zin en onzin van persoonlijkheid tonen. Zowel tentoonstelling als film bezoeken? Dat kan voordelig: bij aanschaf van een entreebewijs voor het Universiteitsmuseum ontvangt u een kortingsbon voor het Louis Hartlooper Complex en omgekeerd. Entree Universiteitsmuseum ¤ 7,00 (¤ 3,50 tegen inlevering van Hartlooper-bon)on).

Manhattan
Zondag 2 maart, 16:00 uur, zaal 4
Entree Louis Hartlooper Complex ¤ 8,000 / ¤ 7,00 (¤ 5,00 tegen inlevering van UU-museumbon)on) Reserveren: 030 - 2320450



Ingezonden persbericht