Wereld Natuur Fonds Nederland

Persuitnodiging
21 februari 2008

Start WNF-Rangeractie voor de ijsbeer

Recordpoging WNF-Rangerclub met 750 kinderen op de schaats

Zondag 2 maart doen de WNF-Rangers samen met actrice Lieke van Lexmond op de buitenbaan van de Jaap Eden IJsbanen in Amsterdam een recordpoging:

met 750 schaatsende kinderen - gekleed in een wit t-shirt en ijsberenmuts - een zo lang mogelijk lint vormen. Met deze recordpoging start de WNF-Rangerclub,

de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds, een nieuwe campagne waarin kinderen zich inzetten voor de ijsbeer. De Rangeractie maakt deel uit van de Noordpool-campagne van het WNF die later in maart voor het gehele publiek van start gaat.

Journalisten zijn van harte uitgenodigd om op zondag 2 maart aanwezig te zijn bij deze recordpoging.

Het programma:

13.00 uur Ontvangst WNF-Rangers/kinderen met ouders, broertjes en zusjes.

14.20 uur Neerzetten van het record. FOTOMOMENT.

15.00 uur Vrij schaatsen.

15.30 uur Afsluiting met een ijsberendisco op het ijs.

16.30 uur Einde.

Voor de recordpoging hebben de kinderen - leden en niet-leden - zich via de website, het clubblad TamTam of een vriendje aangemeld. Samen met hun familie beleven zij een leuke middag op de Jaap Eden IJsbanen in Amsterdam. Lieke van Lexmond, bekend van Goede Tijden Slechte Tijden, zal met de kinderen meeschaatsen.

Met de WNF-Rangeractie 'IJsbeer in nood' zamelen de WNF-Rangers niet alleen geld in, maar doen zij nog iets dat minstens zo belangrijk is. Ze vragen mensen om echt bij te dragen aan de oplossing van de klimaatverandering, door bijvoorbeeld minder energie te gebruiken. Zo doen ze alles om de Noordpool koud te houden en de ijsbeer te redden. Het WNF heeft veel projecten om de opwarming van de aarde en andere bedreigingen van de ijsbeer te stoppen. Naar schatting leven er nu nog 24.500 ijsberen.

In de maanden maart, april en mei voeren de kinderen actie door aan familie, vrienden, kennissen een donatie te vragen. De kinderen hebben een speciaal actiepakket bij zich met daarin alle informatie. De opbrengst gaat naar projecten op gebied van klimaatverandering en bescherming van de ijsbeer.

Elk jaar voeren de jeugdleden van het Wereld Natuur Fonds actie. Vorig jaar stond de actie in het teken van de Amazone-campagne en zetten de kinderen zich in voor het leefgebied van de jaguar. In drie maanden tijd werd er 713.325 euro opgehaald. De recordpoging bestond uit 75 schminkers die in vier uur tijd 1403 kinderen hebben voorzien van een jaguar-gezichtje.

////////////////////